Desert într-un minut fără smântână, ouă și unt: am amestecat ce-am avut la îndemână.

Vă este poftă de ceva dulcișor, dar nu aveți chef să mergeți la magazin? Atunci această rețetă este pentru dvs. Din cele mai banale ingrediente puteți prepara un desert pufos și aromat în doar un minut. Vă pare imposibil? Atunci încercați și vă veți convinge! Aceste chifle dulci și gustoase sunt ideale și pentru vegani și cei care țin post. Serviți-le fierbinți cu glazură de zahăr pudră!

Chifle cu scorțișoară și zahăr

INGREDIENTE

-9 linguri de făină

-1 priză de sare

-1.5 lingurițe de zahăr

-1 linguriță de ulei de floarea soarelui

-0.75 linguriță de praf de copt

-5 linguri de apă

-0.75 linguriță de scorțișoară

-3 linguri de zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Combinați făina cu praful de copt și sarea. Adăugați apa (sau laptele) și amestecați bine până veți obține aluatul. Turnați mai întâi 3 linguri de apă, apoi adăugați apa rămasă, dacă va fi necesar. Întindeți aluatul într-o fâșie cu lățimea de 10-12 cm.

2. Amestecați zahărul cu scorțișoară și presărați fâșia de aluat, înveliți marginile în interior. Rulați aluatul într-un rulou și puneți-l într-o cană unsă cu ulei (de măsline, cocos sau floarea soarelui).

3. Gătiți chifla în cuptorul cu microunde la putere maximă timp de 45-70 de secunde. Întoarceți chifla pe o farfurie – aceasta trebuie să iasă singură. Amestecați bine zahărul pudră cu apă sau lapte și stropiți chifla. Serviți chifla neapărat fierbinte, o puteți completa cu dulceață.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1