Desert polonez de post – “Aripi de înger”. Gustul copilăriei…

“Aripi de înger” este un desert tradițional polonez foarte gustos, crocant și cu o textură delicată, care poate fi preparat chiar și în perioada de post, din ingrediente pe care fiecare le are în bucătărie. Rețetele clasice conțin lapte și ouă sau brânză, smântână, frișcă. Echipa Bucătarul.eu vă recomandă o rețetă de post la fel de gustoasă și arătoasă ca și cea tradițională. Veți rămâne plăcut surprinși de acest deliciu cu gust nemaipomenit, parcă rupt din copilărie!

Ingrediente

– 300 ml de ulei

– 100 g de zahăr pudră

– 4.5 pahare de făină de grâu

– 1.5 pahare de apă minerală carbogazoasă

– 2 lingurițe de zahăr

– ½ linguriță de turmeric (curcuma)

– ½ linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Turnați apa minerală într-un bol, puneți turmericul, zahărul și sarea.

2. Amestecați bine cu un tel până la dizolvarea completă a ingredientelor.

3. Cerneți făina într-un vas mare și turnați treptat apa minerală, amestecând energic cu telul, ca să nu se formeze cocoloașe, atunci când va fi dificil să amestecați cu telul, începeți să frământați aluatul cu mâinile.

4. La sfârșitul frământării adăugați 2 linguri de ulei în aluat, frământați astfel încât să se distribuie uleiul uniform.

5. Împărțiți aluatul în câteva părți și întindeți fiecare parte într-un strat de cel mult 0.5 cm grosime, sub formă de oval sau cerc, tăiați stratul în jumătate, vertical și orizontal, apoi tăiați aluatul în bucăți paralele secțiunii orizontale, lăsând o distanță egală între tăieturi – câte 2-3 cm. Veți obține fâșii de aluat de diferite lungimi și lățimi egale, faceți câte o tăietură orizontală în mijloc și trageți un capăt al fâșiei prin aceasta, formând o răsucitură.

6. Prăjiți aceste prăjituri într-o cantitate mare de ulei pe ambele părți până devin aurii.

7. Le așezați pe o farfurie în care este așternut un șervețel de hârtie ca să se absoarbă excesul de grăsime. Înainte de servire le presărați cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1