Desert rapid din brânză de vaci! Îl savurez în fiecare zi la micul dejun!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă de brânză topită cu ciocolată. Este un desert fantastic, care va fi pe placul tuturor, iar copiii dvs nu vor mai cere să cumpărați Nutella. Desertul este atât de gustos, încât o să-l mâncați în fiecare zi și nu vă veți sătura. De asemenea, se prepară deliciul extrem de simplu și rapid. Chiar și un novice în arta culinară va face față desertului. Pregătiți, testați și uimiți familia dragă cu delicii apetisante, preparate din cele mai banale ingrediente.

INGREDIENTE  

– 50 g de unt

– 100 g de ciocolată

– 20 g sau 2 linguri pudră de cacao

– 0,5 kg de brânză de vaci grasă

– 50 g de zahăr

– 0,5 linguriță bicarbonat de sodiu

– 1/3 linguriță de sare

– 1 ou

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Puneți brânza de vaci într-un bol adânc și termorezistent. Apoi spargeți 1 ou în bolul cu brânză și adăugați zahărul, sarea și bicarbonatul. Bateți ingredientele folosind blenderul, până obțineți o masă omogenă.

2. Dați bolul la baia de aburi. Amestecați ingredientele din bol încontinuu, până veți obține o compoziție topită și lichidă. Acest proces ar trebui să dureze aproximativ 10 minute.

3. Adăugați în compoziția lichidă ciocolata și pudra de cacao. Amestecați iar ingredientele, până veți obține o compoziție omogenă. Opriți focul.

4. Adăugați în compoziția omogenă untul și amestecați bine, folosind spatula. Amestecați până untul se topește complet.

5. Turnați brânza topită într-o caserolă de sticlă, acoperiți-o cu folie alimentară și dați-o la frigider, până se răcește.
Se păstrează acest desert gustos la frigider timp de până la 5 zile.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1