Desert ușor de căpșuni, perfect pentru vară – un deliciu savuros, din doar 3 ingrediente! Mai bun ca înghețata!

Dacă aveți o slăbiciune pentru înghețată, dar doriți să mâncați sănătos și să vă feriți de tentațiile dulci din comerț, nu mai este nevoie să mergeți la compromisuri. Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de înghețată de căpșuni. Din doar 3 ingrediente veți obține un desert foarte gustos, incredibil de fraged și aerat, care și se mai prepară foarte simplu. Este un desert perfect pentru zilele de caniculă. Bucurați-i pe cei dragi cu cele mai superbe deserturi.

INGREDIENTE  

– 60 g de zahăr

– 250 g de căpșuni

– 2 albușuri

– ciocolată rasă pentru decor (la dorință)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor   

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați bine căpșunele și îndepărtați codițele. Tăiați căpșunele cuburi mici, apoi puneți-le într-o caserolă și dați-le la congelator, pentru 2-3 ore.

2. Apoi, ar trebui de încălzit albușurile la baia de aburi, mai ales dacă nu sunteți 100% încrezuți în calitatea lor. Turnați într-o cratiță apă și puneți-o pe foc. Aduceți apa din cratiță până la fierbere, apoi reduceți focul la minim.

3. Puneți într-un bol albușurile și adăugați zahărul. Dați bolul cu ingrediente la baia de aburi și începeți să le amestecați, folosind telul. Amestecați ingredientele încontinuu, până zahărul se va topi complet, iar albușurile vor elibera aburi. Opriți focul și transferați bolul pe masă. Amestecați puțin compoziția, apoi lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei.

4. Puneți căpșunele congelate în bolul blenderului. Tocați căpșunele, apoi puneți-le într-un bol și adăugați compoziția de albușuri. Bateți ingredientele, folosind mixerul, timp de aproximativ 5-7 minute, până veți obține o masă spumantă, dublată în volum, cu vârfuri tari.

5. Puneți desertul prin cupe de servit. La dorință, decorați-l cu ciocolată rasă. Serviți desertul apetisant cu cea mai mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1