Desertul toamnei – ruladă cu mere și nuci. Nici nu veți observa cum va dispărea de pe masă!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă de ruladă cu mere și nuci. Acest desert al toamnei este extrem de aromat, apetisant și gustos. Desertul se prepară foarte simplu și într-un timp record. Din cele mai accesibile ingrediente veți obține un deliciu fin și foarte gustos. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi de minune.

INGREDIENTE  

– 180 g cremă de brânză

– 2 linguri de smântână 10%

– 3 mere

– 1 lingură de zahăr

– 1/2 linguriță de scorțișoară

– 1 lipie

– 30 g de nuci fărâmițate

– 1 ou

– miere pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Amestecați într-un bol crema de brânză cu smântâna.

2. Spălați merele, îndepărtați-le cotorul cu semințe și dați-le prin răzătoarea mare. Puneți merele rase într-un bol și potriviți-le cu zahăr și scorțișoară. Amestecați ingredientele.

3. Așezați lipia pe suprafața de lucru și ungeți-o generos cu crema de brânză, păstrând o distanță de cca 2-3 cm de la margine.

4. Apoi răspândiți amestecul de mere rase peste cremă. Presărați compoziția cu nucile fărâmițate. Rulați lipia.

5. Spargeți oul într-un vas și bateți-l, folosind telul. Ungeți marginea lipiei libere cu oul bătut și lipiți-o.

6. Așezați rulada pe o tavă de copt, preventiv tapetată cu hârtie. Ungeți rulada cu oul bătut rămas. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 15-20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Așezați rulada rumenă și apetisantă pe un platou și tăiați-o pe porțiuni de mărimea dorită. Decorați deliciul cu un jet subțire de miere. Serviți desertul aromat al toamnei cu mare plăcere, alături de o cană cu ceai aromat sau o cafeluță.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1