Deși aceste chifteluțe nu au nici un gram de carne, la gust sunt exact precum cele de vită – un deliciu genial!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă interesantă de falafel. Falafel reprezintă niște chifteluțe preparare din crupe de orz sau boabe de năut, tocate și condimentate. Acest fel de mâncare este vegetarian, foarte gustos, sățios și aromat, ce se prepară simplu. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi ușor. Uimiți-i pe cei dragi cu delicatese mai puțin obișnuite, cu gust incredibil.

INGREDIENTE 

– 250 g crupe de orz

– 4 linguri de pesmeți

– 0,5 legătură de pătrunjel

– ulei de măsline după gust

– piper negru măcinat după gust

– 300 g de vinete

– 0,5 legătură de busuioc

– sare după gust

– 4 căței de usturoi

– 1 lingură de suc de lămâie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați orzul în mai multe ape. Puneți-l într-o cratiță cu apă. Puneți cratița pe foc și aduceți-o până la fierbere. Fierbeți orzul timp de 20 de minute. Lăsați-l să se răcească, apoi scurgeți lichidul rămas.

2. Spălați vinetele și tăiați capetele. Tăiați vinetele cuburi mici și așezați-le într-un bol. Potriviți-le cu sare, amestecați și lăsați-le timp de 5-10 minute.

3. Apoi spălați bine vinetele tăiate cuburi și așezați-le într-o strecurătoare. Lăsați vinetele să se scurgă bine.

4. Prăjiți vinetele într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline, până se vor înmuia.

5. Adăugați vinetele prăjite și usturoiul curățat în cratița cu crupa fiartă. Tocați ingredientele, folosind blenderul, până veți obține un piure.

6. Spălați verdeața și tocați-o mărunt.

7. Potriviți piureul obținut cu sare și piper negru măcinat după gust. Adăugați sucul de lămâie și verdeața tocată mărunt. Amestecați ingredientele.

8. Așezați 4 linguri de pesmeți într-o farfurie.

9. Modelați din piureul obținut chifteluțe. Treceți-le prin farfuria cu pesmeți, apoi prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline.

10. Tapetați o farfurie aparte cu un prosop de hârtie. Așezați chifteluțele pe farfuria tapetată, pentru a înlătura excesul de ulei.

11. Așezați chifteluțele delicioase pe o farfurie. La dorință, decorați-le cu verdeața preferată. Serviți deliciul alături de sosul preferat.

Notă: La dorință, puteți înăbuși chifteluțele timp de 15 minute, în supa dizolvată cu pastă de roșii, adăugând ceapă, morcov și ardei dulce (curățați și prăjiți legumele într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline). Potriviți ingredientele cu condimente după gust.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1