Din întâmplare, am găsit în cămară un borcan vechi plin cu sare – această conservă a stat acolo timp de 3 ani și încă nu s-a stricat!

Reputația usturoiului de a fi bun la toate nu este de ieri de azi. Încă de pe vremea Egiptului antic era folosit atât pentru gătit, cât și pentru tratarea problemelor de inimă, a presiunii sângelui crescută, a colesterolului mărit, a răcelii, gripei și a altor infecții.

Pentru a vă asigura cu un plus de vitamine atât de necesare organismului în timpul iernii, vă îndemnăm să vă aprovizionați cu usturoi proaspăt și delicios. Vă prezentăm mai jos cel mai simplu, dar eficient mod de a păstra usturoiul pentru sezonul rece. Depozitați căpățânile de usturoi într-un borcan cu sare și acesta va rămâne proaspăt pentru încă foarte mult timp. Acesta cu siguranță nu se va usca și nu va putrezi.

INGREDIENTE

-usturoi

-sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți un borcan curat și uscat, cu volumul de 3 l. Turnați în borcan sare, astfel încât stratul destul de gros de sare să acopere bine fundul borcanului.

2. Aranjați în borcan căpățânile de usturoi întregi și necurățate.

3. Umpleți cu sare borcanul și închideți-l cu un capac.

Notă: La dorință, sarea poate fi înlocuită cu rumeguș uscat sau cenușă. La fel, se poate folosi și făina. Dacă alegeți făina, atunci ultimul strat trebuie să fie de cel puțin 2 cm. Usturoiul mai poate fi păstrat în saci din țesătură naturală și densă, umpluți cu coji de ceapă. Însă, această metodă este potrivită doar pentru o cantitate foarte mică de usturoi.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1