Doar o jumătate de pahar de zahăr și 1 pahar de sare – anume așa gătesc cea mai gustoasă slănină, pe care o mănâncă chiar și copii!

Slănina este un produs culinar, tradițional în toată Europa de Est, Centrală și în nordul Balcanilor. Este un produs care aduce adevărate beneficii organismului nostru. Vă prezentăm o rețetă specială de slănină delicioasă de casă. Aceasta este foarte aromată și apetisantă. Veți pregăti o saramură perfectă, datorită căreia fiecare bucățică de slănină se topește în gură. Este numai bună pentru a fi savurată cu o felie de pâine sau pentru a pregăti un pateu deosebit de gustos.

INGREDIENTE

– 1 kg de slănină

– 1 lingură de sare

– 0,5 lingură de zahăr

– 1 l de apă

– piper negru boabe

– frunze de dafin

– usturoi

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Turnați apa într-o cratiță. Adăugați sarea, zahărul, frunza de dafin și boabele de piper. Puneți cratița pe foc și aduceți apa până la fierbere. Lăsați saramura să se răcească.

2. Curățați câțiva căței de usturoi și tăiați-i felii foarte subțiri. Tăiați slănina bucăți mari și presărați-o cu usturoiul tăiat.

3. Pregătiți un vas emailat sau de sticlă și așezați slănina în acesta. Turnați saramura în vasul cu slănină și lăsați-o pentru o zi la bucătărie. Apoi dați vasul cu slănină la frigider, pentru 24 de ore.

4. Așezați slănina pe un prosop, să se scurgă excesul de lichid. Tăiați slănina felii și serviți-o cu o felie de pâine proaspătă.

Notă: Păstrați slănina la frigider într-o caserolă cu capac. La dorință, adăugați ierburi aromate uscate. Slănina este foarte gustoasă și picantă dacă folosiți 3-5 frunze de dafin.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1