Doar 200 g de carne și câteva lipii – cel mai rapid mod de a pregăti o lasagna deosebit de savuroasă!

Vă prezentăm o rețetă de lasagna leneșă, deosebit de delicioasă. Aceasta se prepară uimitor de simplu, dintr-o cantitate minimă de ingrediente, care probabil sunt prezente în fiecare bucătărie. Obțineți un deliciu deosebit de savuros, aromat și rumen, căruia nimeni nu-i va rezista. Este un fel de mâncare cald perfect atât pentru cina de familie, cât și pentru masa de sărbătoare.

INGREDIENTE

-3 lipii subțiri

-200 g de carne tocată

-1 ceapă

-2 roșii

-2 pahare de lapte

-2 linguri de făină

-150 g de cașcaval

-sare

-piper negru măcinat

-verdeață

-nucșoară

-ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Prăjiți carnea tocată într-o tigaie cu ulei încins, timp de 4 minute. Potriviți carnea cu sare și piper negru măcinat. Amestecați. Turnați carnea cu tot cu suc într-o farfurie și lăsați-o să se răcească.

2. Curățați și tocați ceapa. Tăiați-o cuburi mici. Spălați roșiile și tăiați-le cuburi. În aceeași tigaie, prăjiți ceapa până aceasta va deveni moale. Adăugați roșiile și amestecați. Gătiți timp de câteva minute, apoi adăugați verdeața tocată și iarăși amestecați. Turnați legumele prăjite într-o farfurie.

3. Pregătiți sosul bechamel: turnați laptele într-o cratiță și puneți-l pe foc. Cerneți în cratiță făina și aduceți amestecul până la fierbere. Amestecați încontinuu. Adăugați sarea și nucșoara. Amestecați. Gătiți sosul la foc mic, până se va îngroșa.

4. Ungeți o formă de copt (de dimensiunea potrivită ) cu ulei. Așezați în aceasta o lipie, astfel încât o jumătate de lipie să rămână în exterior. Așezați pe lipie un strat subțire de carne tocată. La dorință, presărați carnea cu cașcaval ras.

5. Turnați peste carne 3-4 linguri de sos. Acoperiți carnea cu lipia din exteriorul formei.

6. Așezați un strat de legume prăjite și acoperiți-l cu a doua lipia. La fel, păstrați o jumătate de lipie în exterior. Repetați punctul 3 și 4. Alternați straturile până veți folosi toate ingredientele pregătite.

7. Turnați sosul rămas peste ultima lipia și uniformizați-l. Presărați lasagna cu cașcaval ras.

8. Coaceți lasagna în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C timp de 30 de minute, până se va rumeni. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

9. Scoateți lasagna din cuptor și lăsați-o să se răcească. Tăiați-o porții de mărimea dorită.

Notă: La dorință, puteți înlocui carnea tocată cu ciuperci.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1