Doar am învelit peștele în lipie și l-am dat la cuptor: toți au cerut o porție în plus! Chiar și fratele meu, care nu mănâncă pește!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă extraordinar de perfectă de pește în pliculețe de lipii. Acest fel de mâncare este într-adevăr foarte gustos, aromat și aspectuos, chiar va fi bine venit și pe masa de sărbătoare. Gustarea crocantă pe exterior și suculentă în interior vă va cuceri din prima, chiar și cei ce nu consumă pește, cu siguranță va mai cere o porție în plus. Se prepară această gustare destul de simplu, chiar fără bătăi de cap. Pregătiți, testați și uimiți-i pe cei dragi cu delicii ispititoare la gust, preparate din cele mai banale ingrediente.

INGREDIENTE

– 2 lipii

– 600 g de file de pește

– 2 ouă

– 1 ceapă

– 2 roșii

– 2-3 fire de pătrunjel

– 3 linguri de ulei de măsline

– 1/3-1/5 linguriță de muștar de Dijon

– 4 linguri de smântână

– 2 linguri oțet de mere

– 0,5 pahar cu apă

– 50-70 g de cașcaval

– sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Marinați ceapa: curățați și spălați ceapa, apoi tăiați-o jumătăți de rondele. Puneți ceapa într-un bol și potriviți-o cu puțină sare, 2 linguri de oțet de mere și 0,5 pahar cu apă clocotită. Amestecați puțin ingredientele și lăsați-le pentru aproximativ 15-20 de minute.

2. Scurgeți ceapa de marinadă, apoi puneți 0,5 din cantitatea acesteia în bolul blenderului. Adăugați în bolul cu ceapă muștarul, 1 ou, 3 linguri de ulei de măsline și pătrunjelul, preventiv spălat și zvântat. Mărunțiți ingredientele, folosind blenderul. Ar trebui să obțineți un sos ușor picant, aromat și omogen.

3. Turnați sosul rezultat într-un bol mic și adăugați 2 linguri de smântâna. Amestecați sosul.

4. Spălați peștele, zvântați-l folosind prosopul de hârtie și tăiați-l pe porțiuni de mărimea dorită. Puneți peștele tăiat în sos.

5. Spălați roșiile, îndepărtați cotorul și tăiați-le rondele subțiri.

6. Luați lipiile și tăiați-le în forme dreptunghiulare. Aranjați pe centru lipiei dreptunghiulare câte 2-3 rondele de roșii, apoi puneți deasupra o bucată de pește cu puțin sos și niște ceapă. Pliați lipia în formă de plic. Procedați similar cu lipiile și ingredientele rămase.

7. Aranjați pliculețele într-o formă de copt unsă cu uleiu vegetal.

8. Spargeți oul rămas într-un bol, adăugați 1 priză de sare și 2 linguri de smântână. Amestecați ingredientele folosind telul. Apoi adăugați cașcavalul, preventiv dat prin răzătoarea mică. Iar amestecați compoziția. Răspândiți compoziția rezultată deasupra pliculețelor.

9. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 30-35 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

10. Scoateți deliciul extrem de gustos și aromat din cuptor, puneți-l pe o farfurie și serviți-l cu cea mai mare plăcere. Este incredibil de gustos atât fierbinte, cât și rece.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1