Doar aranjez ananasul și cașcavalul pe feliile de pui, apoi le dau la cuptor! Obțin niște rulouri fragede și suculente!

V-ați plictisit de mâncăruri simple și banale? Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă ingenioasă de rulouri la cuptor. Este o gustare ce se prepară cu un truc culinar pentru gospodinele iscusite. Nimeni nu va putea să le refuze! Rulourile, care și se prepară foarte simplu, cu umplutura savuroasă, din cașcaval și ananas, reprezintă un deliciu extraordinar de gustos și aspectuos. Gustarea aromată, suculentă și aspectuoasă este ideală pentru masa de sărbătoare sau servită la o cină alături de familia dragă.

INGREDIENTE  

– 500 g piept de pui

– 100 g de ananas

– 100 g de cașcaval

– 1 ou

– 50 g de pesmeți

– sare după gust

– piper negru după gust

– condimente după gust

– verdeață după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți carnea: spălați bine pieptul de pui, apoi tăiați-l felii. Frăgeziți feliile de carne astfel, ca să le puteți rula.

2. Potriviți carnea cu sare, piper negru măcinat și condimente după gust. Frecați bine carnea cu condimentele. Dați carnea la frigider pentru 1 oră, ca să se macereze.

3. Pregătiți umplutura: tăiați ananasul cuburi mici. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare. Spălați verdeața, zvântați-o folosind prosopul de hârtie și tăiați-o mărunt. Combinați ingredientele pentru umplutură într-un bol. Amestecați bine umplutura.

4. Scoateți carnea din frigider. Luați o felie de carne, puneți 1-2 linguri de umplutură pe aceasta și rulați-o. Procedați similar cu carnea și umplutura rămasă.

5. Bateți 1 ou într-un vas mic și potriviți-l cu puțină sare și piper negru măcinat. Puneți pesmeții într-o farfurie.

6. Treceți fiecare rulou prin vasul cu oul bătut, apoi prin farfuria cu pesmeți.

7. Aranjați rulourile pe tava de copt tapetată cu hârtie. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru aproximativ 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Puneți rulourile aromate și apetisante pe un platou de servit. La dorință, le puteți presăra cu niște verdeață după gust. Serviți deliciul apetisant și suculent cu cea mai mare plăcere, alături de niște legume la grătar sau garnitura preferată.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1