Doar așa voi găti dovleceii în această vară! Voi schimba numai umplutura!

Drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm astăzi o rețetă minunată de clătite din dovlecei cu umplutură. Gustărica este perfectă pentru micul dejun sau cină. Se prepară acest fel de mâncare foarte simplu și din cele mai banale ingrediente, dar se dovedește o adevărată bombă gastronomică. Suntem siguri că combinația dintre gustul clătitelor de dovlecei cu umplutura fină și aromată, vă va cuceri din prima.

INGREDIENTE  UMPLUTURĂ 

– 150 g de brânză de oi sau Feta

– 2 linguri de smântână

– 50-70 g de nuci

– 2 căței de usturoi

– pătrunjel sau mărar după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor   

INGREDIENTE CLĂTITE 

– 2 dovlecei

– 4 ouă

– sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor   

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți umplutura: spălați verdeața, tăiați-o și puneți-o în bolul blenderului. Puneți în bolul blenderului usturoiul, preventiv curățat și nucile. Tocați ingredientele, până obțineți o pastă omogenă.

2. Puneți brânza într-un bol și fărâmițați-o, folosind furculița. Apoi adăugați smântâna și pasta omogenă. Amestecați bine ingredientele cu ajutorul furculiței. Transferați umplutura în sacul pentru patiserie.

3. Pregătiți compoziția pentru rulouri. Spălați dovleceii, îndepărtați capetele și dați-i prin răzătoarea mare. Potriviți dovleceii rași cu sare, amestecați-i și lăsați-i pentru 10 minute. Scurgeți dovleceii de suc.

4. Spargeți ouăle într-un bol aparte, potriviți-le cu sare și bateți-le folosind telul. Combinați ouăle bătute cu dovleceii rași. Amestecați compoziția.

5. Încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal. Luați 1 lingură mare de compoziție de dovlecei și răspândiți-o pe toată suprafața tigăii, formând o clătită subțire.

6. Prăjiți clătita la foc moderat, până se va rumeni bine pe partea de jos. Apoi luați punga cu umplutură și turnați umplutura pe clătită. Rulați clătita, folosind 2 spatule. Mai coaceți clătita 1-2 minute și puneți-o pe o farfurie. Procedați similar cu ingredientele rămase.

7. Clătitele savuroase cu umplutura apetisantă sunt gata. Serviți deliciul cu cea mai mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1