Cu o banană, un kiwi și câteva căpșuni din congelator… Am făcut un tort extraordinar fără coacere și fără mari bătai de cap! Este preferatul meu.

Tortul-jeleu este un desert deosebit de aspectuos și colorat, ce poate fi pregătit în orice sezon. Dacă vă plac deserturile fără coacere, atunci rețeta de mai jos cu siguranță își va găsi locul în cartea de bucate. Vă prezentăm o rețetă de tort-jeleu deosebit de delicios, colorat și apetisant. Descoperiți și cele mai originale moduri de decor al acestuia, datorită cărora desertul de casă va putea face concurență oricărui alt deliciu din comerț.

INGREDIENTE

-500 ml de smântână sau frișcă grasă

-300 g de fructe după gust

-200 g de biscuiți sau pandișpan

-200 g de zahăr

-30 g de gelatină

-0.5 pahar de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Amestecați gelatina cu apa și lăsați-o să se umfle. Încălziți gelatina la baia de aburi, amestecând încontinuu, până granulele se vor dizolva. Nu aduceți până la fierbere.

2. Bateți smântâna cu zahărul. Cu un jet subțire, turnați-o în vasul cu gelatină. Amestecați.

3. Tapetați un bol cu folie alimentară. Așezați în bol fructele pregătite, precum și biscuiții sau pandișpanul (rupt bucăți mai mici).

4. Turnați în bol amestecul de smântână cu gelatină. Dați bolul la frigider pentru câteva ore, până tortul se va prinde.

5. Acoperiți bolul cu o farfurie de dimensiunea potrivită și răsturnați tortul. Îndepărtați folia alimentară. Decorați după gust.

Notă: Experimentați cu fructele și pandișpanul preferat, precum și cu decorul tortului. Important este să pregătiți amestecul cu gelatină de fiecare dată în același mod. Iată câteva moduri originale și deosebit de aspectuoase, în care puteți prepara și decora un astfel de tort:

Dacă doriți să combinați straturile de jeleu cu smântână și cel cu fructe, cel mai bine e să folosiți o formă de copt detașabilă. Mai întâi aranjați în formă blatul de pandișpan sau biscuiții fărâmițați, preventiv amestecați cu unt moale. Turnați în forma jeleul cu smântână și dați tortul la frigider, până jeleul se va prinde. Dizolvați gelatina în sucul preferat sau pregătiți un plic de jeleu din comerț. Așezați în formă fructele preferate, apoi turnați jeleul și dați tortul la frigider pentru câteva ore.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1