Doar priviți cât de pufos și aspectuos e pandișpanul ”Margareta”!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă originală de pandișpan ”Margareta”. Pandișpanul după rețeta italiană este pufos și foarte gustos. Dintr-un minim de ingrediente veți obține un rezultat excepțional – este pufos, umed și gustos, chiar și fără cremă. Încercați, gustați și răsfățați familia dragă, deoarece este foarte posibil că acest pandișpan va deveni foarte des solicitat!

INGREDIENTE  

– 100 g de făină cernută

– 100 g de amidon

– 4 ouă

– 10-12 g praf de copt

– 150 g de zahăr

– 1 linguriță de zahăr vanilat

– 80 g de unt topit

– 1 priză de sare

– zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE 

1. Spargeți într-un castron ouăle și adăugați zahărul și zahărul vanilat. Bateți ingredientele folosind mixerul, timp de aproximativ 3 – 4 minute, apoi adăugați sarea și amestecați-le folosind deja telul.

2. Amestecați într-un bol aparte făina cernută cu amidonul și praful de copt. Amestecați bine ingredientele uscate, apoi adăugați-le treptat în bolul cu ouăle bătute. Omogenizați cu grijă aluatul, folosind spatula.

3. Adăugați în vasul cu untul topit 2-3 linguri de aluat. Amestecați bine ingredientele, apoi adăugați-le în bolul cu aluat. Omogenizați aluatul, folosind spatula.

4. Tapetați o formă de copt rotundă cu diametrul de 22 cm cu hârtie. Turnați în aceasta aluatul.

5. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 30-35 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

6. Scoateți pandișpanul rumen și apetisant din cuptor și lăsați-l să se răcească.

7. Decorați frumos deliciul cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1