Doar turnați aluatul peste mandarine – un desert special, perfect pentru Revelion!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă deosebită de prăjitură turnată cu mandarine în caramelă. Desertul este foarte fin, aromat și delicios – o dată pregătit, veți coace această prăjitură mereu. Din cele mai simple și accesibile ingrediente veți pregăti un desert de nota 10, perfect pentru masa de Revelion. Testați, preparați și uimiți familia dragă cu deserturi magice.

INGREDIENTE  

– 3 ouă

– 1 linguriță praf de copt

– 40 g de unt

– 80 g de zahăr

– 1 priză de sare

– 150 g de făină cernută

– 100 ml de lapte

– 5 g de zahăr vanilat

– 4 linguri de zahăr (pentru caramelă)

– 5-6 mandarine

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Decojiți mandarinele, îndepărtați sâmburii și tăiați-le în jumătate.

2. Pregătiți aluatul: bateți ouăle cu zahărul tos și zahărul vanilat într-un bol. Potriviți compoziția cu o priză de sare. Mixați ingredientele timp de aproximativ 3-4 minute.

3. Adăugați untul preventiv topit și turnați laptele în compoziția cu ouă. Mixați bine ingredientele, apoi adăugați făina cernută și praful de copt. Omogenizați aluatul folosind mixerul.

4. Pregătiți caramela: răspândiți zahărul (4 linguri) într-o tigaie uscată și lăsați-l să se topească la foc moderat. În nici un caz nu amestecați zahărul. Așteptați până se va topi complet (procesul va dura aproximativ 4-5 minute). Apoi reduceți flacăra focului până la minim și amestecați.

5. Tapetați o formă de copt cu hârtie. Ungeți generos hârtia cu caramela pregătită. Apoi așezați la fundul formei mandarinele, cu tăietura orientată în jos.

6. Turnați și răspândiți aluatul deasupra mandarinelor. Uniformizați-l.

7. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 30-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Scoateți deliciul din cuptor, acoperiți-l cu un platou și răsturnați-l. Lăsați prăjitura delicioasă să se răcească puțin. Îndepărtați hârtia de copt. Tăiați desertul aromat pe porțiuni de mărimea dorită și serviți cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1