Doar turnați ouă peste pui, pentru a obține o gustare specială!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă minunată de bețișoare crocante din piept de pui. Este o gustare extraordinar de aromată, cu crusta crocantă la exterior și suculentă în interior. Se prepară cărnița foarte simplu și apropo, din cele mai banale ingrediente. Veți obține un deliciu fin, aromai și apetisant, care vă va trezi pofta imediat. Suntem siguri, veți îndrăgi acest fel de mâncare, deoarece într-adevăr este gustos și se potrivește cu orice fel de garnitură, salată de vară sau legume la grătar. Chiar și pe masa de sărbătoare va fi un aperitiv excelent.

INGREDIENTE  

– 2 piepturi de pui

– 3 ouă

– 1 linguriță de condimente pentru pui

– 2 căței de usturoi

– sare după gust

– 2 linguri de amidon

– ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați bine carnea și tăiați-o fâșii. Frăgeziți-o ușor pe ambele părți, cu partea ascuțită a cuțitului. Puneți carnea într-un bol.

2. Despărțiți albușurile de gălbenușuri. Adăugați gălbenușurile, sarea, condimentele și usturoiul presat în bolul cu carne. Amestecați ingredientele din bol și lăsați carnea să se macereze timp de aproximativ 20-30 de minute.

3. Apoi, adăugați amidonul în bolul cu carnea macerată și amestecați bine.

4. Bateți albușurile, adăugând 1 priză de sare, până obțineți o spumă cu vârfuri stabile.

5. Treceți fiecare felie de carne prin bolul cu albușurile bătute și prăjiți carnea într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, la foc moderat, a câte 2-3 minute pe ambele părți.

6. Aranjați gustarea crocantă și apetisantă pe o farfurie. Serviți cărnița rumenă și aromată cu cea mai mare plăcere, alături de niște cartofi fierți și salata preferată.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1