Doar turnați ouăle peste pieptul de pui – rapid, simplu și foarte gustos!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de piept de pui la tigaie. Datorită acestei rețete, puteți găti felul de mâncare atât ca felul principal la o garnitură, cât pur și simplu în calitate de gustare. Pieptul se va dovedi suculent, delicat și incredibil de gustos. Carnea cu crusta crocantă, foarte apetisantă, poate fi servită alături de garnitura preferată, niște legume la grătar sau cu o salată proaspătă.

INGREDIENTE  

– 2 piepturi de pui

– 3 ouă

– 2 linguri de amidon

– 2 căței de usturoi

– verdeață după gust

– sare și condimente după gust

– ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați bine carnea, zvântați-o folosind prosopul de hârtie și tăiați-o fâșii subțiri. Frăgeziți ușor carnea și puneți-o într-un castron.

2. Despărțiți albușurile de gălbenușuri. Adăugați gălbenușurile și usturoiul zdrobit în bolul cu carne. Potriviți ingredientele cu sare și condimente după gust, amestecați-le bine, apoi lăsați-le timp de 30 de minute să se pătrundă cu arome. După timpul expirat, adăugați amidonul și amestecați bine carnea.

3. Potriviți albușurile cu puțină sare. Bateți compoziția, folosind mixerul, până obțineți o masă spumantă pufoasă.

4. Luați câte o fâșie de carne, treceți-o prin bolul cu albușuri și prăjiți-o într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, pe ambele părți, a câte de 2-3 minute, la foc mediu.

5. Aranjați gustarea delicioasă într-o farfurie și serviți-o cu mare plăcere alături de garnitura dorită sau legume la grătar.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1