Un pahar de dulceață, bicarbonat de sodiu și chefir – formula de succes a celui mai rapid chec din lume!

Vă prezentăm o rețetă de chec delicios, pregătit dintr-o cantitate minimă de ingrediente și într-un timp record. Obțineți o prăjitură de casă moale, aromată și apetisantă. Dacă aveți nevoie de un desert mai complex, tăiați checul de-a lungul și ungeți-l cu crema preferată. Decorați-l după gust și savurați cu plăcere, alături de cei dragi.

Ingrediente

-1 pahar de dulceață sau gem

-1 linguriță bicarbonat de sodiu

-1 pahar de chefir

-1/3 pahar de zahăr

-2 ouă

-2.5 pahare de făină

-unt pentru formă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Într-un bol mai adânc amestecați bicarbonatul de sodiu cu dulceața. Amestecul va crește considerabil în volum. Lăsați-l la temperatura camerei pentru 5 minute.

2. Turnați în bol chefirul, ouăle bătute puțin, zahărul și făina cernută. Amestecați bine. Dacă ați folosit o dulceață mai acrișoară, puteți adăuga mai mult zahăr.

3. Ungeți o formă de copt cu unt și presărați-o cu făină. La fel, puteți folosi pesmeți sau fulgi de ovăz tocați.

4. Turnați în formă aluatul.

5. Coaceți checul în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°С timp de aproximativ 60 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Nu deschideți ușa cuptorului primele 30 de minute.

6. Faceți testul scobitorii.

7. La dorință, presărați checul cu zahăr pudră.

Notă: Puteți pregăti atât un chec mare, cât și mai multe checuri mici. Turnați aluatul în forme mai mici sau în forme pentru brioșe. Umpleți doar 2/3 din volumul formelor.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1