Dovlecei în aluat pane – dispar imediat de pe masă!

Vă prezentăm astăzi o rețetă reușită de bastonașe de dovlecei în aluat pane – un aperitiv delicios, care trebuie preparat vara aceasta. Este o gustare absolut delicioasă, foarte lejeră, ideală pentru zilele însorite de vară. Un lucru important este că această rețetă se prepară rapid, din cele mai accesibile ingrediente și nu necesită anumite abilități speciale. Dovleceii pot fi serviți cu orice sos preferat.

INGREDIENTE 

– 1 dovlecel

– 2 ouă

– 300 ml de chefir

– 3-4 linguri de făină cernută

– 1 cățel de usturoi

– sare și piper negru măcinat

– verdeață la dorință

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați dovlecelul, tăiați-i capetele și uscați-l cu ajutorul unui prosop de hârtie. Tăiați dovlecelul în formă de bastonașe medii, cu grosimea de 0,8-1 cm. Puneți bastonașele de dovlecei într-un bol și potriviți-le cu sare.

2. Curățați usturoiul și zdrobiți-l. Adăugați usturoiul zdrobit în bolul cu dovlecei. Amestecați bine dovleceii și lăsați-i pentru 15 minute.

3. Între timp pregătiți aluatul pane: bateți ouăle într-un bol aparte. Potriviți-le cu sare și piper negru măcinat. Turnați chefirul și adăugați treptat făina cernută. Omogenizați ingredientele. Veți obține un aluat pane omogen.

4. Puneți dovleceii într-o strecurătoare, să se scurgă sucul.

5. Turnați făină cernută într-o farfurie aparte. Treceți fiecare bastonaș de dovlecel prin făină cernută, apoi prin aluatul pane.

6. Prăjiți bastonașele într-o tigaie încinsă cu ulei, la foc mediu, pe ambele părți, până se vor rumeni frumos.

7. Puneți bastonașele crocante pe un prosop de hârtie, să se elimine excesul de ulei.

8. Aranjați bastonașele apetisante pe o farfurie. La dorință decorați cu verdeață. Serviți aperitivul aromat, crocant și delicios, cu sosul preferat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1