Dovlecei marinați – o gustare deosebită, perfectă pentru iarnă!

Dovleceii sunt niște legume delicioase, preparate în diverse moduri, au un gust deosebit și sunt pe placul tuturor. Astăzi vă oferim o rețetă de dovlecei marinați, care sunt potriviți atât în sezonul cald, dar mai ales în sezonul rece alături de o friptură sau cartofi copți.

Rețeta este foarte simplă și ușor de preparat, în schimb rezultatul este unul fascinant, dovleceii sunt crocanți, cu un gust dulce-acrișor, un aperitiv savuros și delicios!

Ingrediente pentru un borcan de 700 g

-400 g de dovlecei tineri

-2 frunze de dafin

-4-5 cuișoare

-5-6 boabe de piper alb sau negru

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru marinată (1 l de apă)

-2 linguri de zahăr

-2 lingurițe de sare

-150 ml de oțet de 9 %

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați dovleceii, tăiați tulpinile și tăiați dovleceii în rondele de 1 cm lățime. Puneți-le în borcane curate și uscate.

2. Puneți în fiecare borcan câte 2 frunze de dafin, 4-5 cuișoare și câte 5-6 boabe de piper alb sau negru.

3. Tunați într-o cratiță 1 l de apă clocotită și puneți-o la foc. Adăugați 2 linguri de zahăr, 2 lingurițe de sare și 150 ml de oțet de 9 %, aduceți marinata la fierbere.

4. Turnați marinata în borcane și închideți cu capace. Dacă doriți să păstrați dovleceii mai mult timp, atunci trebuie să pasteurizați borcanele în apă clocotită timp de o oră înainte de închiderea capacelor. Puteți servi dovleceii marinați după 2 zile.

Notă: pentru 2 borcane de 700 g veți avea nevoie de 800 g de dovlecei, aproximativ 4 dovlecei, de dorit să fie tineri, fiindcă veți obține dovlecei marinați crocanți.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1