Dovlecei pane cu cașcaval la cuptor. Acum cu siguranță veți îndrăgi dovleceii!

Dovleceii sunt legumele preferate pe timp de vară, universale și foarte simplu de pregătit. Vă prezentăm o rețetă de dovlecei pane cu cașcaval la cuptor, care se prepară foarte rapid. Aceștia se obțin gustoși, sățioși și plini de savoare. Se va da pe gust și celor cărora dovleceii nu le sunt pe plac. Este un aperitiv perfect pentru cei ce au grijă de siluetă și preferă un mod de viață sănătos.

INGREDIENTE 

– 500 g de dovlecei

– 2 ouă

– 4 linguri de pesmeți

– 50-70 g de cașcaval

– sare după gust

– mărar verde după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați dovleceii, curățați-i și tăiați-i rondele, de aproximativ 7-8 mm grosime. Puneți rondelele într-un bol aparte. Nu presărați cu sare.

2. Pregătim amestecul pane. Amestecați într-o farfurie mai adâncă pesmeții cu cașcavalul dat prin răzătoarea mare. Este mai bine să amestecați cu mâinile.

3. Spălați și tocați mărarul. Bateți ouăle cu ajutorul unui tel într-un bol mic. Potriviți cu sare.

4. Presărați rondelele de dovlecei cu sare.

5. Pregătiți o tavă de copt. Tapetați tava cu hârtie de copt sau așezați un covoraș din silicon.

6. Treceți rondelele de dovlecei prin ouă, apoi prin amestecul cu pesmeți. Aranjați rondelele pe tava de copt. Presărați dovleceii cu verdeață.

7. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C pentru 25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Aranjați apetisanții dovlecei cu o crustă crocantă pe o farfurie. Puteți servi aperitivul cu smântână, sos picant sau ca garnitură pentru bucatele din carne sau pește.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!