Dovlecei pane cu cașcaval – o adevărată bombă de gust și aromă!

Doveleceii reprezintă una din cele mai gustoase și sănătoase legume. Prăjiți, fierți, înăbușiți sau copți, aceștia mereu au succes. Vă prezentăm o rețetă de dovlecei pane cu cașcaval. O astfel de garnitură va fi pe placul tuturor, chiar și a copiilor. Unde mai pui, aceștia se prepară uimitor de simplu și rapid. Sunt perfecți pentru a fi serviți atât la cina de familie, cât și la masa de sărbătoare.

INGREDIENTE 

– 2 dovlecei de dimensine medie

– 4 căței de usturoi

– sare

– piper negru măcinat

– făină

– ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDINETE PENTRU ALUATUL PANE 

– 2 ouă

– 3 linguri de smântână

– 3 linguri de făină

– 50 g de cașcaval

– sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați bine dovleceii. Tăiați-i rondele cu grosimea de aproximativ 0.5 cm.

2. Într-un bol, presărați dovleceii cu sare și piper negru măcinat. Adăugați usturoiul presat și iarăși amestecați (cu mâinele). Acoperiți bolul cu folie alimentară sau cu un prosop. Lăsați dovleceii la temperatura camerei pentru 15 minute.

3. Pregătiți aluatul pane: într-un bol, bateți ouăle cu smântâna și sarea. Adăugați făina cernută și amestecați bine, folosind un tel.

4. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică și adăugați-l în bolul cu aluat. Amestecați.

5. Turnați puțină făină într-o farfurie.

6. Puneți o tigaie cu ulei pe foc.

7. Treceți fiecare felie de dovlecel prin făină, apoi înmuiați-o în aluatul pane. Prăjiți dovleceii în tigaia bine încinsă, pe ambele părți, până se vor rumeni.

8. Așezați dovleceii pe un prosop de hârtie, astfel încât acesta să absoarbă excesul de grăsime. Aranjați dovleceii pe un platou și serviți-i cu sosul preferat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1