Dovlecei rumeni și crocanți, cu cașcaval – o gustare ce te cucerește iremediabil! Va deveni gustarea preferată a întregii familii!

Uimitor, dar din cele mai simple ingrediente și într-un timp record, puteți obține un deliciu demn de cele mai notorii restaurante. Gustarea din dovlecei la cuptor este foarte aromată, rumenă și deosebit de apetisantă. Aceasta este numai bună pentru a fi luată la pachet și savurată în pauze sau la un  picnic. Este cea mai bună alternativă pentru orice gustare din comerț.

INGREDIENTE

-200 g de făină

-200 g de cașcaval

-2 dovlecei

-1 ou

-3 linguri de pesmeți

-sare

-ienibahar măcinat

-ierburi de Provence

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați bine dovleceii și uscați-i pe un prosop de hârtie. Decojiți-i. Tăiați-i fâșii mai groase.

2. Într-un bol, bateți oul cu sarea și ienibaharul după gust. Folosiți un tel.

3. Dați cașcavalul (cât mai rece) prin răzătoarea mare. Amestecați-l cu pesmeții. Potriviți cu ierburi de Provence, condimente și sare după gust.

4. Treceți fiecare bucată de dovlecel prin făină, ou, apoi prin cașcaval cu pesmeți. Așezați dovleceii pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie. Păstrați o distanță de aproximativ 3 cm între fiecare porție.

5. Coaceți dovleceii în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 20-25 de minute, până se vor rumeni. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Serviți gustarea cu sosul preferat.

Notă: Cașcavalul se va rade mult mai simplu dacă preventiv îl veți da la congelator pentru 15 minute. Gustarea de dovlecei se combină perfect cu un sos de maioneză cu usturoi și verdeață. La dorință, maioneza poate fi înlocuită cu smântână.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1