Drob din carne – un mezel de casă natural, la cuptor!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă de drob din carne tocată și ciuperci. Acest aperitiv are ca origine rețeta unui drob din carne ale bucătăriei americane, care este numit ”meatloaf”. Rețeta este incontestabil excelentă, se prepară foarte simplu și din cele mai accesibile ingrediente. Veți obține o delicatețe savuroasă, fragedă și suculentă, 100% naturală, care va înlocui cu succes salamurile și carnea afumată din comerț.

INGREDIENTE 

– 500 g carne tocată de porc

– 500 g carne tocată de vită

– sare

– piper negru măcinat după gust

– 100 g de ciuperci champignon

– 100-150 g de mozzarella

– 2 linguri de cașcaval ras

– 1 lingură de pătrunjel

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați ciupercile și tăiați-le cuburi mici. Spălați verdeața și tăiați-o mărunt.

2. Combinați carnea bătută din bol cu ciupercile tăiate, verdeață tocată și cașcavalul ras. Potriviți ingredientele din bol cu sare și piper negru după gust. Bateți bine compoziția.

3. Luați un fragment de hârtie de copt și așezați pe ea compoziția. Formați un blat dreptunghiular, aplatizând-ul cu mâinile. Păstrați marginile hârtiei de copt libere.

4. Tăiați mozzarella în jumătăți și așezați-o în centrul blatului.

5. Rulați blatul. Mai înfășurați drobul în 2-3 fragmente de hârtie de copt, apoi legați marginile hârtiei cu ață culinară.

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 45-50 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Scoateți drobul din cuptor, lăsați-l să se răcească complet, apoi dați-l la frigider, pentru 2-3 ore.

Notă: Important este să nu adăugați ouă, cartofi sau felii de pâine. Pentru ca structura cărnii tocate să devină omogenă, masa trebuie bătută bine cu palma. Deci, carnea tocată ar trebui amestecată și bătută cu palmele în același timp. Efectuați procedura timp de 5 minute. Drobul este suculent, fraged și 100% natural. Va înlocui orice tip salamuri sau carne afumată. Dacă carnea nu are grăsime, adăugați 100-200 g de slănină, dată prin mașina de tocat carne.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1