Drojdia – un îngrășământ natural și eficient, pentru o recoltă bună!

Drojdia pentru patiserie este un stimulator de creștere excelent pentru plantele de grădină. Conține o cantitate mare de nutrienți, care sunt esențiali pentru plante. Ele îmbunătățesc microbiomul solului și inhibă creșterea microorganismelor patogene. Vă prezentăm cele mai bune moduri de folosi a drojdiei, pentru a obține o recoltă bogată.

Rețete de drojdie:

1. Se dizolvă 1 kg de drojdie proaspătă în 5 litri de apă caldă. Se lasă pentru 60 de minute să se ridice. Pregătiți acest îngrășământ naturist imediat înainte de utilizare. Luați 1 litru de compoziție și dizolvați-o în 10 litri de apă.

2. Puteți pregăti același îngrășământ, folosind drojdie uscată. Dizolvați 10 grame de drojdie uscată în 10 litri de apă caldă și adăugați 2 linguri de zahăr. Dați amestecul la un loc cald pentru 60 de minute, apoi diluați această soluție cu apă caldă, în proporție de 1:5. Prelucrarea ar trebui să fie efectuată la rădăcina plantelor.

3. Plantele din familia Solanaceae foarte mult adoră acest îngrășământ: diluați 100 g de drojdie presată și 50 g de zahăr în 3 litri de apă caldă. Se lasă pentru 7 zile la fermentat. Apoi, diluați 1 pahar de soluție în 10 litri de apă și hrăniți plantele. Rata de consum – 1 litru la o tufă.

De asemenea, cu acest îngrășământ puteți uda răsadurile – vor crește puternice și sănătoase, iar după transplantarea în pământ, va tolera mai bine stresul.

4. Căpșunele, de asemenea adoră îngrășământul de drojdie, care mai și protejează planta de putregaiul gri. În perioada de înmugurire, udați căpșunele cu această soluție: diluați 100 g de drojdie proaspătă în 10 litri de apă.

Drojdia este un microorganism care constă din ciuperci – aceasta nu va funcționa și nu va aduce beneficii dacă este utilizată pe vreme rece. Când hrăniți plantele cu îngrășământ pe bază de drojdie, hrăniți-le și cu îngrășământul de potasiu.

O recoltă bogată să aveți!

1