Dulceață ”5 minute”, ce poate fi pregătită din orice fructe de pădure – fierbe rapid și e foarte bogată în vitamine! 

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă din toate punctele de vedere, de dulceață savuroasă. Aceasta poate fi pregătită din orice fructe de pădure. Această dulceață se prepară foarte simplu, rapid și e foarte bogată în vitamine. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi de minune.

INGREDIENTE  

– 1 kg fructe de pădure (vișine, zmeură, etc)

– 1 kg de zahăr

– 4 linguri suc de lămâie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Sortați fructele coapte de cele deteriorate. Dacă, de exemplu, aveți vișine, spălați-le, apoi îndepărtați-le sâmburii.

2. Puneți vișinele într-un castron și acoperiți-le cu zahăr, răspândind-ul deasupra. Dați castronul la frigider pentru 24 de ore.

3. Luați 3 borcane a câte 500 g fiecare, spălați-le și sterilizați-le. Sterilizați și capacele acestora.

4. Transferați vișinele din castron într-o cratiță. Puneți cratița pe foc, la flacăra mică. Amestecați vișinele încontinuu, până încep să fiarbă.

5. Apoi, turnați sucul de lămâie și fierbeți-le timp de exact 5 minute.

6. Umpleți borcanele cu dulceață, acoperiți-le cu capace și capsați-le. Aranjați borcanele cu susul în jos și acoperiți-le cu o păturică. Lăsați conservele să se răcească complet. Apoi dați-le la cămară. Savurați deliciul cu cea mai mare plăcere.

Notă: Din 1 kg de zmeură veți obține 1 borcan de 1 l de dulceață, iar din 1 kg de vișine – 3 borcane a câte 500 ml de dulceață, deoarece acestea conțin mult suc.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1