Dulceață de caise cu portocale – va fi adorată de copii, este aromată și numai bună pentru iarnă!

Vă prezentăm o rețetă de dulceață delicioasă de caise cu portocală. Combinația perfectă între fructele dulci și sucul de portocală ne oferă în rezultat un deliciu uimitor. Este o dulceață ce se prepară extrem de ușor. Dulceața de caise este foarte aromată și se pregătește, de obicei, vara, atunci când este sezonul acestor fructe. Obțineți un desert deosebit de caise, cu care îi veți cuceri pe toți. Aceasta poate fi folosită atât în calitate de umplutură pentru alte deserturi, cât și poate fi servită de sine stătător.

Ingrediente

-1 kg de caise

-1 portocală

-1 kg de zahăr

-200 ml de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Alegeți fructele și spălați-le cu apă rece. Pentru această rețetă cel mai bine e să folosiți caise puțin mai verzi și mai tari. Îndepărtați sâmburii și tăiați caisele în jumătate. La dorință, puteți tăia caisele în 4 părți. Aranjați-le într-o cratiță mai adâncă.

2. Spălați portocala și scurgeți-o de suc. Strecurați sucul obținut.

3. Fierbeți un sirop din apă cu zahăr. Lăsați-l să fiarbă timp de 5 minute, apoi adăugați sucul de portocală și amestecați. Luați siropul de pe foc și turnați-l în cratița cu caise. Lăsați să se răcească la temperatura camerei. Scurgeți caisele de sirop. Întoarceți siropul în cratiță și puneți-l pe foc. Aduceți-l până la fierbere și iarăși turnați-l în vasul cu caise.

4. Când siropul și caisele se vor răci până la temperatura camerei, puneți cratița pe foc și aduceți dulceața până la fierbere. Fierbeți-o la foc mic timp de câteva minute. Turnați dulceața în borcane sterilizate și închideți-le cu capace. Întoarceți borcanele cu susul în jos și acoperiți-le cu o plapumă caldă. Lăsați-o să se răcească sub plapumă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1