Cu inima împăcată pot să spun că am găsit într-un final formula gemului de căpșuni ideal!

Echipa Bucătarul.eu vă dezvăluie secretul preparării celui mai bun gem (dulceață) de căpșune. “Dulceața de căpșune” se prepară din doar 2 ingrediente, este absolut delicioasă, foarte aromată, fructele întregi sunt scăldate în sirop vâscos cu aromă ademenitoare, care te alintă cu gustul dulceag și pur și simplu fermecător. Deși procesul de preparare durează mult timp și necesită un pic de răbdare, rezultatul este uimitor, neașteptat de gustos și savuros. Serviți iarna acest deliciu încântător cu o ceașcă de ceai sau combinat cu diverse deserturi!

Ingrediente

– 3 kg de căpșune

– 2 kg de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați bine căpșunele și uscați-le cu un prosop de bucătărie.

2. Înlăturați pedunculii și tăiați căpșunele mari în 2-3 părți dacă sunt mari.

3. Puneți căpșunele într-un vas emailat sau într-o cratiță cu fundul gros, presărați deasupra jumătate de zahăr și lăsați-le să stea timp de 4-6 ore, ca să lase suc.

4. Puneți cratița la foc și aduceți la fierbere. Nu trebuie să amestecați fructele, deoarece trebuie să rămână întregi. Puteți doar agita dulceața. Luați spuma neapărat de pe suprafața dulceții.

5. După ce dulceața va începe să clocotească, adăugați 400 g de zahăr, reduceți focul la minim și fierbeți timp de 7-10 minute.

6. Luați dulceața de pe foc, acoperiți-o cu capac și lăsați-o să se infuzeze timp de 8-10 ore.

7. Apoi iarăși aduceți dulceața la fierbere, presărați 300 g de zahăr și fierbeți timp de 10 minute.

8. Lăsați dulceața să se răcească din nou timp de 8-10 ore.

9. Aduceți dulceața iarăși la fierbere, puneți zahărul rămas și fierbeți timp de 5 minute. Opriți focul.

10. Sterilizați 5 borcane de 0.5 l, umpleți-le cu dulceață până sus și închideți-le cu capace. Întoarceți borcanele cu susul în jos, acoperiți-le cu o plapumă și lăsați-le să stea timp de o zi.

11. Veți obține dulceață de căpșune cu fructe întregi în sirop vâscos, care prin aroma sa ademenitoare ne va aminti iarna- de vara fierbinte.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1