Dulceață de căpșuni fără fierbere – are o culoare frumoasă și intensă și un gust extrem de aromat!

Astăzi vă oferim o rețetă savuroasă de dulceață de căpșuni, care se prepară fără fierbere. Dulceața are o culoare frumoasă și intensă, un gust suculent și extrem de gustos și aromă îmbătătoare. Dulceața de căpșuni se prepară din doar 3 ingrediente, iar rezultatul este fabulos: fructele rămân întregi și sunt scăldate în sirop dens foarte aromat. Preparați această dulceață delicioasă, ca să puteți savura și iarna gustul aromat al căpșunilor!

INGREDIENTE

-2 kg de căpșuni coapte mici

-1 kg de zahăr

-1/2 pahar de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Înlăturați tulpinile căpșunilor, spălați-le sub un jet de apă rece și puneți-le într-o strecurătoare, ca să se scurgă.

2. Apoi puneți căpșunile într-un bol.

3. Fierbeți siropul într-un vas: adăugați zahărul în apă și puneți amestecul la foc mediu.

4. Fierbeți siropul timp de 5-7 minute până se va îngroșa, dar să nu fie alb. Puteți verifica siropul foarte simplu: luați puțin sirop într-o lingură și suflați ușor peste el – dacă e vâscos și s-a întărit, înseamnă că e gata.

5. Turnați siropul fierbinte peste căpșuni, acoperiți cu un capac și lăsați să se răcească. În acest timp căpșunile vor lăsa suc, iar siropul va deveni lichid.

6. Strecurați căpșunile reci prin strecurătoare și fierbeți sucul rămas timp de 5-7 minute. Puneți căpșunile în bol și turnați deasupra siropul fierbinte.

7. Lăsați căpșunile să se răcească complet și repetați procedura încă o dată.

8. Dacă doriți ca siropul să fie dens, atunci adăugați mai mult zahăr și fierbeți-l bine.

9. După ce ați repetat procedura de 3 ori, puneți căpșunile în borcanele sterilizate și turnați deasupra siropul clocotit, capsați borcanele și acoperiți-le cu o plapumă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1