Dulceață de căpșuni fără fierbere – aroma și gustul fructelor proaspete este fantastic!

Сui nu-i plac căpșunile? Fructele foarte gustoase, aromate și sănătoase sunt preferatele tuturor, de la mic la mare. Din ele se fac gemuri și compoturi, iar unele gospodine chiar congelează căpșunile pentru iarnă. Noi, însă vă propunem să faceți o dulceață de căpșuni fără fierbere, care va păstra aroma și gustul de căpșuni proaspete! Pentru a face această dulceață de căpșuni nu trebuie să fierbeți fructele, este suficient să fierbeți doar siropul de 3-4 ori. Dulceața de căpșuni preparată după această rețetă are o culoare intensă și o aromă îmbietoare de fructe proaspete, care în timpul iernii vă vor aminti de zilele însorite de vară.

INGREDIENTE

– 2 kg de căpșuni

– 1 kg de zahăr

– 0.5 pahar de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Pentru a face această dulceață aveți nevoie de căpșuni coapte și nu foarte mari. Rupeți codițele la căpșuni, spălați-le și scurgeți toată apa din ele. Puneți toate căpșunile într-un castron mare.

2. Faceți siropul de zahăr: Peste 1 kg de zahăr turnați 0.5 pahare de apă și puneți amestecul pe foc mediu. Fierbeți siropul timp de 5-7 minute, până când siropul se va îngroșa și se va limpezi.

3. Turnați siropul fierbinte peste căpșuni, acoperiți-le cu un capac și lăsați-le să se răcească. Căpșunile vor lăsa suc și siropul va deveni lichid. Strecurați căpșunile deja răcite și puneți siropul scurs pentru 5-7 minute la fiert.

4. Puneți căpșunile în castron și din nou turnați peste ele siropul fierbinte. Lăsați căpșunile un timp să se răcească complet și iarăși repetați procedeul. Dacă doriți ca siropul să nu fie foarte lichid, puteți adăuga mai mult zahăr la fiert.

5.  După ce fierbeți siropul de 3 ori puneți căpșunile în borcane sterilizate și turnați peste ele siropul fierbinte. Închideți borcanele cu capace metalice. Întoarceți borcanele cu susul în jos și înveliți-le cu o plapumă groasă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1