Dulceață de coacăze negre fără fierbere – un deliciu uimitor într-un timp record! Deja prepar dulceața doar în acest mod!

Vă prezentăm o rețetă de dulceață de coacăze fără fierbere. Evitând procesul de fierbere, veți păstra toate vitaminele ți microelementele atât de necesare în perioada rece a anului. Astfel, dulceața devine mult mai delicioasă și mai sănătoasă. Pentru a adăuga un plus de aromă și gust, vă îndemnăm să combinați coacăza cu portocala. În rezultat veți obține o dulceață deosebit de aromată, cu gust intens și plăcut.

INGREDIENTE

-1 kg de coacăze

-1.5 kg de zahăr

-1 portocală

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați coacăzele. Alegeți-le și îndepărtați fructele deteriorate.

2. Dați coacăzele și portocala (cu tot cu coajă) prin mașina de tocat carne. La fel, puteți folosi un robot de bucătărie.

3. Amestecați piureul obținut cu zahărul. Lăsați vasul la temperatura camerei pentru câteva ore. Periodic amestecați, astfel încât tot zahărul să se dizolve.

4. Turnați dulceața în borcane sterilizate și închideți-le cu capace. Păstrați dulceața la un loc rece. Cel mai bine e să o păstrați la frigider.

Notă: Pentru un plus de aromă, puteți adăuga în vasul cu dulceață câteva cuișoare și steluțe de anason. Îndepărtați-le înainte de a turna dulceața în borcane.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1