Dulceață de vișine – un mic truc și veți face cea mai delicioasă dulceață pentru sezonul rece!

Vă prezentăm o rețetă de dulceață delicioasă de vișine. La prepararea acesteia, se folosește pectina – un agent de îngroșare natural, care reduce în mod considerabil timpul de fierbere a dulceții și îi oferă consistența potrivită. Astfel, dulceața va fi asemenea unui gem, ce poate fi servită la ceai sau folosită la prepararea prăjiturilor de casă. Bucurați-i pe cei dragi cu un plus de gust și vitamine în serile reci de iarnă.

Ingrediente

-2 kg de vișine

-6 pahare de zahăr

-1 pachețel de pectină

-1 lingură de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați vișinele cu apă rece și puneți-le într-un vas mai adânc.

2. Pisați fructele cu mâinile. Cel mai bine e să folosiți o pereche de mănuși. La dorință, puteți scoate sâmburii și fărâmița fructele cu ajutorul unui robot de bucătărie. Însă, cel mai bine e să o faceți cu mâinile.

3. Turnați vișinele într-o cratiță și adăugați zahărul. Amestecați bine și lăsați fructele la temperatura camerei pentru 20-30 de minute. În acest timp, zahărul se va dizolva.

4. Amestecați și adăugați în cratiță untul. Puneți cratița pe foc. Faceți focul moderat.

5. Aduceți dulceața până la fierbere. Periodic amestecați. Faceți focul mic și fierbeți dulceața timp de 30 de minute.

6. Când dulceața va fi aproape gata, adăugați pectina și amestecați. Stingeți focul și lăsați cratița pe aragazul fierbinte pentru 5-10 minute. Turnați dulceața în borcane și închideți-le cu capace. La fel, dulceața de vișine se poate păstra la frigider, într-o caserolă de plastic cu capac, timp de câteva săptămâni.

Notă: Alegeți un unt proaspăt, de calitate. Datorită unei bucăți mici de unt, în timpul fierberii dulceața nu va forma spumă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1