Dulceață delicioasă din prune cu vin – o aromă irezistibilă a umplut toată casa!

Vă prezentăm o rețetă de dulceață delicioasă din prune cu vin alb. Datorită vinului, prunele capătă un gust mai intens și o aromă irezistibilă. Aceasta este desertul perfect pentru serile reci de iarnă, atunci când vă doriți un deliciu fin și original. La fel, dulceața de prune este perfectă pentru a fi servită la micul dejun, cu terci, cu brânză de vaci sau cu un pandișpan delicios de casă.

INGREDIENTE

– 1.3 kg de prune

– 500 ml vin alb sec

– 1.2 kg de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați prunele, desfaceți-le în jumătate și îndepărtați sâmburii. Dacă prunele sunt mai mari, tăiați fiecare jumătate în 2-3 părți.

2. Fierbeți un sirop din vinul alb și zahăr. Folosiți un vas emailat de dimensiunea potrivită. La dorință, înlocuiți vinul cu apă și suc de lămâie. Turnați prunele în vasul cu sirop, în timp ce acesta clocotește. Amestecați cu grijă, folosind o lingură de lemn. Imediat luați vasul de pe foc și lăsați-l la temperatura camerei pentru 3-4 ore.

3. Puneți iarăși vasul cu prune pe foc și aduceți dulceața până la fierbere. Luați dulceața de pe foc și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei. Repetați procesul de încă 3 ori.

4. Fierbeți dulceața pentru ultima dată, până aceasta se va îngroșa.

5. Turnați dulceața fierbinte în borcane sterilizate și uscate. Închideți-le cu capace.

Notă: Alegeți prune de o culoare mai închisă. Dacă veți folosi prune de o culoare mai deschisă, veți avea nevoie de mai mult zahăr (cu 300 g) și vin (100 ml), deoarece acestea sunt mai acre. Dacă nu doriți să folosiți vin, înlocuiți-l cu 500 ml de apă și suc de lămâie.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1