Dulceață din coji de pepene verde – dulce ca mierea și foarte apetisantă!

Suntem în perioada când nu ne lipsește din frigider un pepene verde dulce și gustos, care să ne răcorească pe timp de caniculă. Acest fruct mare și gustos este un adevărat depozit de vitamine. Echipa Bucătarul.eu vă oferă o rețetă rapidă de dulceață din coji de pepene verde, care este foarte frumoasă, savuroasă, aromată și dulce ca mierea. Puteți folosi dulceața în loc de fructe confiate sau la prepararea deserturilor. Nu mai aruncați cojile de pepene verde, dar preparați dulceață cu gust unic și desăvârșit.

INGREDIENTE

– 2 kg de coji de pepene verde

– 1 kg de zahăr

– 1 l de apă

– 5 g de coajă rasă de lămâie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Curățați cojile de miez și coaja verde.

2. Puneți cojile într-o cratiță și acoperiți-le cu apă. Când apa va începe să fiarbă, fierbeți cojile timp de 10 minute, apoi scurgeți apa.

3. Adăugați zahărul și 1 l de apă. Fierbeți dulceața timp de 3-5 ore în funcție de cât de moi doriți să fie cojile. Adăugați la sfârșit coaja de lămâie (sau sucul).

4. Opăriți borcanele și capacele cu apă clocotită.

5. Puneți dulceața în borcane, închideți-le cu capace și lăsați-le să se răcească. Păstrați borcanele cu dulceață la frigider.

Notă: dacă doriți să păstrați dulceața pentru iarnă, atunci trebuie s-o fierbeți timp de 3 zile. Trebuie să folosiți acest raport de ingrediente: 2 porții de coji, o porție de zahăr și o porție de apă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1