Dulceață din coji de portocale

Dulceața din coji de portocale nu este caracteristică plaiurilor noastre, dar în ultimii ani, datorită gustului său deosebit, este preparată tot mai des de gospodine. Sunt mai multe opțiuni pentru crearea acestui desert. Se pregătește din: fructe curățate, portocale în coajă, coajă rasă de portocală cu adaos de fructe și legume. Echipa Bucătarul.eu vă oferă o rețetă simplă, delicioasă și ușoară pe care n-o să regretați dacă o s-o încercați!

Ingrediente

– 200 g de coji de portocale

– 400 ml de apă

– 300 g de zahăr

– 0.5 linguriță de acid citric

Mod de preparare

1. Spălați portocalele și tăiați-le în 4-6 părți. Înlăturați miezul, veți utiliza doar cojile. Așa că mâncați cu îndrăzneală miezul.

2. Tăiați cojile în fâșii subțiri, de aproximativ 1.5-2 cm lățime. Îndepărtați partea interioară albă. Acest lucru se face foarte ușor cu un cuțit de bucătărie. Trebuie doar să o tăiați. Cel mai bine se îndepărtează de pe fâșiile subțiri.

3. Apoi fiecare fâșie o rulați strâns într-o rolă și legați-o cu un fir de ață dublu – ca mărgelele, folosind un ac. Ața trebuie trasă cât mai strâns ca rolele de coji să nu se desfacă.

4. Turnați apă rece deasupra cojilor și lăsați la macerat timp de 3-4 zile, schimbând apa de 3 ori pe zi. Așa veți scăpa de amărăciune, apoi scurgeți apa.

5. Puneți într-o cratiță 400 ml de apă și 300 g de zahăr și puneți-o la fiert.

6. Așezați mărgelele de portocale în sirop și fierbeți timp de 45 de minute. Dacă apare spumă, atunci o înlăturați. Siropul trebuie să fiarbă până va fi de consistența mierii lichide. Culoarea trebuie să fie deschisă. La sfârșitul gătitului adăugați acidul citric. Scoateți firele de ață după ce s-a răcit dulceața. Dulceața va avea un gust asemănător cu cel al portocalelor confiate.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1