Dulceață din piersici pentru iarnă – un deliciu aromat pentru copiii mici și „mari”!

Astăzi vreau să vă prezint o rețetă excepțională de dulceață de piersici, pe care familia mea o adoră! O prepar cu o deosebită plăcere în fiecare vară, iar în sezonul rece o savurăm cu o poftă de nedescris. Dulceața este foarte delicioasă și aromată și își păstrează culoarea frumoasă și textura suculentă „până la ultima picătură”!

O servim deseori cu înghețată sau clătite sau o savurăm și simplă, atunci când ne este poftă de un desert deosebit de vară. Vă recomand cu mare încredere să încercați această rețetă minunată! Sper din suflet să vă placă!

Ingrediente

-1 linguriță de sare de lămâie (sau suc de la o lămâie)

-600 ml de apă

-750 g de zahăr

-1.2 kg de piersici

-4-5 cuișoare

-1 baton de scorțișoară

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Amestecați 500 ml de apă cu sare de lămâie sau suc de lămâie (pentru a menține forma și culoarea piersicilor).

2. Blanșați piersicile în apă clocotită timp de 30 de secunde, apoi spălați-le sub jet de apă rece. Astfel vor fi mult mai simple de decojit. Dacă nu le puteți decoji, curățați-le ca pe cartofi. Pentru această dulceață puteți folosi orice fel de piersici – bine coapte sau un pic mai verzi. Tot ce trebuie să faceți este să reglați cantitatea de zahăr, în funcție de preferințe.

3. Înlăturați sâmburii.

4. Tăiați piersicile în forma dorită și înmuiați-le în amestecul de apă cu sare de lămâie (ca să nu se înnegrească).

5. Pregătiți siropul. Amestecați 600 g de zahăr cu 100 ml de apă. Adăugați condimente după gust (mai puteți adăuga vanilie, steluțe de anason) și puneți la foc.

6. Clătiți piersicile de apa „de lămâie” și adăugați-le în siropul condimentat. Fierbeți fructele cu sirop timp de 2 minute, luați-le de pe foc și lăsați-le să se macereze timp de o noapte.

7. Timp de o noapte, piersicile au lăsat destul de mult suc (vezi imaginea). Adăugați în această compoziție 150 g de zahăr (depinde de cât de dulci sunt piersicile – dacă sunt dulci, nu mai adăugați zahăr; dacă sunt acrișoare, puteți adăuga mai mult zahăr).

8. Fierbeți dulceața până e gata (și-a micșorat volumul de cca 3 ori). Puteți verifica dacă este gata și prin alte metode cunoscute de voi (de ex: o picătură de dulceață după ce s-a răcit dacă își păstrează forma, atunci este gata).

9. Scoateți condimentele (cele care pot fi scoase) și turnați dulceața în borcane sterilizate.

10. Întoarceți borcanele cu fundul în sus și lăsați-le să se răcească.

11. Dulceața de piersici este gata! (Din această cantitate de ingrediente am obținut 1.2 l de dulceață.)

Savurați cu plăcere!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1