Dulceață de agrișe cu citrice, fără fierbere! Un deliciu ce o să vă bucure pe tot parcursul iernii!

Dulceața din agriș cu lămâie și portocale este un deliciu fascinant, ce o să vă cucerească iremediabil. Avantajul principal al acesteia este faptul că dulceața nu necesită fierbere. Agrișul se combină perfect cu citricele, iar modul simplu de prepararea este perfect chiar și pentru un novice în arta culinară. Serviți-o la ceai sau folosiți-o la prepararea prăjiturilor de casă.

INGREDIENTE

-3 kg de agriș

-3 portocale

-2 lămâi

-5 kg de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați agrișul și uscați-l bine. Tăiați-i codițele, din ambele părți. Cel mai bine e să folosiți un foarfece mic.

2. Spălați portocalele și lămâile. Tăiați portocalele felii și îndepărtați sâmburii. Tăiați lămâile felii. Îndepărtați coaja și sâmburii de la lămâie.

3. Dați agrișul, portocalele și lămâile prin mașina de tocat carne. La fel, puteți toca amestecul cu ajutorul unui blender.

4. Adăugați în vasul cu piureul de fructe zahărul și amestecați. Lăsați amestecul obținut la temperatura camerei pentru 24 de ore. Amestecați periodic, cu o lingură de lemn. Acoperiți vasul cu o plasă umedă de tifon.

5. Turnați dulceața în borcane sterilizate. Închideți-le cu capace (acestea pot fi atât metalice, cât și de plastic). Păstrați dulceața la temperatura camerei (nu o dați la frigider).

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1