După 12 ore, funinginea și depunerile de grăsimi vor dispărea: o modalitate excelentă de a curăța tigaia!

În fiecare casă este cel puțin o tigaie. Destul de rapid din cea nouă și frumoasă se transformă în una veche, cu depuneri de grăsimi și funingine. Deci, este mult mai bine de redat tigăii aspectul ei original, mai degrabă, decât să cumpărați una nouă, mai ales că o tigaie bună costă foarte scump.

Multă vreme am căutat un mod cu adevărat eficient, care să ajute să scap de funingine, atât la o tigaie nouă, cât și la cea veche. Mi-am dat seama că aici era nevoie de o soluție foarte puternică, în special pentru vechea tigaie.

La început m-am gândit că este pur și simplu imposibil și va trebui să arunc vechea tigaie. Într-o zi, am mers să o vizitez pe bunica mea și am văzut că toate tigăile ei strălucesc de curate ce sunt, chiar și cele vechi. Prin urmare, bunica mi-a dezvăluit secretul ei – este vorba despre amoniac. Bunica doar înmoaie tigăile peste noapte în amoniac, iar dimineața toată funinginea dispare.

Așa că am decis să încerc, deși nu credeam că totul este atât de simplu.

Am fost foarte uimită de prețul amoniacului – doar niște bănuți pentru 100 ml. Nici nu știam că cu o astfel de sumă poți totuși să cumperi ceva.

Bunica a spus că 50 ml de amoniac va fi suficient, dar am turnat toată sticla. Vechea mea tigaie era bună doar de a o arunca la gunoi.

Aroma de amoniac este imposibil de uitat. Așa că am înfășurat tigaia într-o pungă și am legat-o într-un nod. Am agitat bine tigaia în pungă să se răspândească tot amoniacul pe întreaga suprafață și am dus-o la balcon.

Tigaia a stat 12 ore la balcon, înfășurată în pungă.

Atent am deschis punga și mirosul ascuțit iar m-a lovit în nas.

Am văzut că tigaia nu s-a schimbat. Fundul, cum era negru, așa și a rămas.

Am luat un burete și am început să frec ușor tigaia. Grăsimea a început imediat să dispară.

Nu a fost nevoie de eforturi speciale, funinginea a cedat singură. Logo-ul producătorului a devenit vizibil.

Apoi, am decis că va fi mai rapid cu un burete metalic.

După câteva minute, tigaia a devenit ca nouă.

Deci, simplu și fără costuri mari, puteți curăța tigaia de funingine.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1