După ce veți conserva roșiile după această rețetă uimitoare, nu veți mai dori să încercați alte metode!

Echipa Bucătarul.eu vă recomandă cea mai bună rețetă de conservare a roșiilor pentru iarnă. Roșiile se marinează cu oțet de mere, sunt incredibil de gustoase, suculente și apetisante, numai bune pentru o friptură din carne. Pentru această rețetă trebuie să alegeți roșii mici, pe care trebuie să le înțepați cu furculița, ca să nu se spargă. Savurați roșiile cu plăcere!

INGREDIENTE PENTRU UN BORCAN DE 3 L

-roșii mici cu coajă groasă

-2 tulpini de mărar

-2 linguri de zahăr

-1 lingură de sare

-2 linguri de oțet de mere

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați roșiile și înțepați-le cu o furculiță, ca să nu se spargă. Spălați borcanele și sterilizați-le la cuptor. Lăsați-le să se răcească în cuptor.

2. Fierbeți capacele pentru borcane. Puneți o crenguță de mărar la fundul borcanului. Așezați roșiile strâns în borcan și puneți deasupra încă o crenguță de mărar.

3. Turnați deasupra apă clocotită și lăsați să stea timp de 5-10 minute, apoi scurgeți apa. Turnați apă clocotită încă o dată, adăugați sarea, zahărul și oțetul de mere.

4. La dorință puteți adăuga usturoi și frunze de dafin. Capsați borcanele, întoarceți-le cu susul în jos, acoperiți-le cu o plapumă și lăsați-le să se răcească complet.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1