E la fel de bună cu mere sau banane – prăjitură moale și aerată, la tigaie!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă interesantă de prăjitură cu fructe, la tigaie. Această rețetă minunată vă va ajuta să preparați o prăjitură foarte gustoasă, fără a folosi cuptorul. Veți obține un desert aerat, lejer și incredibil de aromat! Prăjitura apetisantă vă va cuceri din prima! Familia dragă va fi încântată de gustul ispititor a prăjiturii. Nici nu se vor da seama că este preparată la tigaie.

INGREDIENTE  

– 150 ml de lapte

– 80 g de zahăr

– 1 priză de sare

– 1 linguriță de zahăr vanilat

– 1 ou

– 60 g de ulei vegetal

– 1 linguriță plină praf de copt

– 150 g de făină cernută

– 2 banane

– 3 lingurițe de zahăr pentru caramelă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spargeți oul într-un bol și adăugați 1 priză de sare. Apoi adăugați zahărul și zahărul vanilat. Omogenizați ingredientele, folosind telul sau mixerul.

2. Adăugați în bolul cu ingredientele omogenizate uleiul vegetal (la dorință, îl puteți înlocui cu unt preventiv topit) și laptele cald. Mixați bine ingredientele, apoi adăugați praful de copt și făina cernută. Omogenizați aluatul.

3. Alegeți o tigaie cu fundul gros și ungeți-o generos cu unt. Răspândiți și presărați uniform zahărul (3 linguri) în tigaie.

4. Decojiți bananele și tăiați-le rondele. La dorință, puteți folosi mere sau pere, care ar trebui tăiate bucăți mari. Aranjați rondelele de banane deasupra zahărului, apoi turnați, răspândiți și uniformizați aluatul.

5. Puneți tigaia pe foc. Coaceți prăjitura la foc mic, sub capac, timp de aproximativ 40 de minute. Faceți testul scobitorii.

6. După ce prăjitura s-a copt, luați capacul și puneți o farfurie plată peste aceasta. Răsturnați prăjitura.

7. Serviți desertul apetisant, suculent și caramelizat, ce cea mai mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1