Ea a tăiat cartofii în acest mod și după coacere a avut un rezultat uimitor. Surprindeți-vă oaspeții cu un preparat excepțional!

Cartoful este unul dintre principale produse folosite în alimentația poporului nostru. Sunt o mulțime de rețete de preparare ale acestui produs, dar aflând acest secret, dvs nu veți mai coace cartofii, ca de obicei. Cu un simplu truc veți obține cartofi copți nu doar gustoși, ci și aspectuoși.

Mulți dintre noi taie cartofii înainte sau după coacere. Echipa Bucătarul.eu vă prezintă modul corect de tăiere al cartofilor, prin care veți obține un rezultat uimitor. Alegeți cartofi destul de mari și preparați-i după această rețetă.

Ingrediente

– cartofi

– ulei de măsline

– sare

– cașcaval tare

– bacon (opțional)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Tăiați o felie subțire deasupra cartofului.

2. Apoi tăiați cu un cuțit mic 5-6 cercuri în interiorul cartofului (în dependență de mărimea acestuia), aveți grijă să nu tăiați până la capăt.

3. Întoarceți cartoful atent și faceți incizii în cerc, ca în imaginea de mai jos, lăsând partea din mijloc intactă (zona vopsită cu negru).

4. Întoarceți cartoful pe partea cealaltă, trebuie să obțineți astfel de incizii.

5. Stropiți cartofii cu ulei și asezonați-i cu sare.

6. Puneți cartofii în cuptorul preîncălzit la 220 de grade timp de 30 de minute.

7. Scoateți cartofii din cuptor și turnați deasupra încă un pic de ulei. Cartofii s-au desfăcut frumos și original. Coaceți-i încă timp de 30 de minute.

8. După 30 de minute presărați cartofii cu cașcaval ras și dați-i la cuptor pentru 5 minute, ca să se topească cașcavalul și să se rumenească un pic.

9. Cartofii copți sunt gata, sunt atât de gustoși încât se topesc în gură. Puteți adăuga deasupra bacon prăjit, crocant sau alte produse preferate.

10. Cu aceste incizii cartofii își păstrează forma în întregime și se coc într-un mod deosebit. Sunt crocanți și pur și simplu se topesc în gură. Încercați neapărat această rețetă!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1