Am tăiat varza în 2 părți și am desprins frunzele. Cei dragi la început erau nedumeriți, apoi nu se puteau opri din mâncat…

Vă prezentăm o rețetă deosebită de ruladă festivă din varză chinezească. Se prepară rapid, dar este de mare efect și o să vă surprindă prin gustul picant și absolut delicios. Că să obțineți o ruladă mai colorată, vă recomandăm să folosiți ardei grași de diferite culori. La dorință puteți folosi piept de pui sau bucățele de somon. Dacă doriți să mai reduceți din calorii, atunci înlocuiți brânza și brânza topită cu brânză de vaci degresată. Decorați masa festivă cu acest aperitiv excepțional!

Ruladă din varză chinezească

INGREDIENTE

-1 varză chinezească

-200 g de brânză

-2 ardei grași

-2 linguri de smântână

-200 g de brânză topită

-2 căței de usturoi

-200 g de măsline

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Radeți brânza topită, pisați cealaltă brânză cu furculița. Dați usturoiul prin presă. Tăiați ardeii curățați cubulețe, iar măslinele – rondele. Amestecați ingredientele pregătite și adăugați smântâna.

2. Tăiați varza chinezească în jumătate. Pentru ruladă veți avea nevoie de doar jumătate de varză. Desprindeți atent frunza superioară. Încercați să nu rupeți frunza de la cocean. Puneți deasupra frunzei un pic de umplutură. Apoi desfaceți următoarea frunză și puneți un pic de umplutură și așa mai departe, mișcați-vă spre centru până se vor termina toate frunzele.

3. Înveliți varza umplută în folie alimentară, trăgând marginile cât mai strâns. Dați rulada la frigider pentru 2 ore, iar înainte de servire tăiați-o rondele.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1