Ea doar a marinat puiul în acest sos și peste 1 oră am savurat un deliciu fascinant!

Bucătăria asiatică este cunoscută și apreciată, atât pentru profunzimea gustului, cât și pentru modul de combinare a ingredientelor. Deși prepararea bucatelor asiatice pare a fi un proces complicat, adevărul este că multe dintre ele se pot realiza cu ușurință și în foarte scurt timp. Vă prezentăm o bunătate de rețetă de piept de pui cu sos de soia și semințe de susan. Obțineți un deliciu extrem de suculent, apetisant, puțin picant și cu crustă caramelizată. Acest deliciu poate fi servit la cină sau prânz, cu garnitura preferată.

INGREDIENTE 

– 500 g piept de pui

– 3 linguri de miere

– 3 căței de usturoi

– piper negru măcinat

– 1 lingură semințe de susan

– 4 linguri sos de soia

– 3 linguri de ulei vegetal

– curry după gust

– ghimbir măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați și tăiați pieptul de pui în felii de forma dorită.

2. Preparați marinada: amestecați într-un bol sosul de soia cu ghimbirul, usturoiul presat, curry și piperul negru măcinat. Puneți carnea în marinadă și lăsați-o pentru 1 oră.

3. Turnați într-o tigaie uleiul, adăugați mierea și lăsați-o să se topească. Prăjiți carnea marinată în tigaia cu miere, până aceasta devine rumenă, cu o crustă caramelizată.

4. Aranjați feliile de pui crocante și apetisante pe un platou. Presărați-le cu semințe de susan. Serviți carnea delicioasă și aromată cu garnitură de orez, ce este foarte populară în bucătăria asiatică.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1