Bucătarul a tăiat castraveții, apoi a făcut ceva straniu – rezultatul a fost uimitor!

Vă invităm să descoperiți cum puteți folosi castraveți proaspeți și delicioși, chiar dacă nu este sezonul acestora. Castraveții congelați pot fi folosiți la prepararea diverselor feluri de mâncare, fie acestea chiar și salate sau sandvișuri. Unde mai pui, aceștia sunt indispensabili la prepararea sosurilor delicioase, ce vor oferi cărnii, peștelui sau garniturii un gust și mai intens. Urmăriți mai jos cel mai simplu mod de a congela castraveții și top 4 rețete a celor mai delicioase sosuri.

Cum să congelați castraveții

1. Spălați și curățați castraveții de coajă. Tăiați-i pai subțire. Cel mai bine e să folosiți o răzătoare pentru morcov în stil coreean.

2.

Aranjați castraveții în pahare de plastic. Acoperiți paharele cu folie alimentară și dați castraveții la congelator. După ce aceștia se vor congela, îi puteți aranja în pungi mici, îndepărtând aerul din acestea. Astfel, castraveții vor ocupa mai puțin loc în congelator.

3.Înainte de a folosi castraveții la prepararea felurilor de mâncare, dați porția necesară la frigider (pentru câteva ore sau peste noapte).Dacă e nevoie, puteți toca castraveții.

4.
Scurgeți castraveții de suc.

Notă: Înainte de congelare, puteți tăia castraveții rondele. Astfel, îi veți putea folosi la prepararea salatelor sau a sandvișurilor.

Sosuri cu castraveți congelați

Vă prezentăm mai jos top 4 cele mai bune sosuri cu castraveți congelați. Acestea se prepară extrem de simplu și rapid. Doar amestecați ingredientele folosind un robot de bucătărie și sosul se prepară practic singur.

1. Maioneză cu castraveți

Amestecați 200 g de maioneză (sau smântână cu puțină sare) cu 50 g de castraveți congelați. Adăugați 20 ml suc de lămâie și o linguriță de zahăr.

2. Sos de mere

Amestecați 200 ml de smântână (cu un nivel scăzut de grăsime) cu 50 g de castraveți, 20 ml suc de lămâie, 1/4 de măr (dat prin răzătoare) și 1 lingură de muștar (pastă sau boabe).

3. Sos verde

Tocați 30 g de ceapă verde (sau orice altă verdeață preferată). Amestecați-o cu 70 g de castraveți. Adăugați 1 lingură de muștar, 1 lingură oțet de vin, 70 ml ulei de măsline, sare, zahăr și piper negru măcinat. Amestecați.

4. Sos cu ou fiert

Fierbeți un ou. Amestecați gălbenușul cu 1 priză de sare, 1 priză de zahăr și 1 lingură oțet de vin sau de mere. Adăugați 30 g de castraveți, albușul tocat, verdeața tocată (după gust) și 50 ml ulei de măsline.

Notă:Folosiți castraveții congelați la prepararea sosului Tartar sau Tzatziki. Aceste sosuri oferă un gust mai intens cărnii sau peștelui, mai ales dacă sunt preparate la grătar.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1