Ea a turnat spumă de albușuri în lapte fiert – peste 5 minute am rămas uimită de rezultat! Un desert cu adevărat divin!

Vă prezentăm o rețetă de lapte de pasăre. Venim să vă dovedim faptul că un desert deosebit de fin, cremos și aromat poate fi pregătit foarte simplu și destul de rapid. Veți avea nevoie de doar câteva din cele mai simple ingrediente pentru a pregăti un desert ușor și aerat. Bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu demn de cele mai notorii restaurante.

INGREDIENTE

– 3 ouă

– 20 g de zahăr pudră

– 150 ml de frișcă

– 1 priză de vanilie

– 1 priză de sare

– 150 ml de lapte

– 40 g de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Despărțiți albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile cu sarea, până obțineți o spumă. Treptat, adăugați pudra de zahăr și amestecați.

2. Amestecați laptele cu frișca, zahărul și vanilia. Aduceți amestecul obținut până la fierbere. Turnați câte o lingură de spumă de albușuri în laptele fiert.

3. Fierbeți spuma de albușuri timp de 2 minute. Cu ajutorul unei furculițe, cu grijă întoarceți fiecare porție de spumă pe partea cealaltă și fierbeți încă timp de 2 minute.

4. Scoateți spuma de albușuri din vas și aranjați-o într-o sită. Lăsați amestecul cu lapte să se răcească până la temperatura de 60°C.

5. Bateți gălbenușurile într-un bol mai adânc. Treptat, turnați laptele cald și amestecați.

6. Încălziți amestecul obținut la foc mic, până se îngroașă.

7. Turnați crema obținută în forme sau boluri transparente. Lăsați-o să se răcească. Deasupra aranjați câte o porție de spumă de albuș.

Notă: La dorință, puteți decora desertul cu scorțișoară, nuci sau pudră de cacao. La fel, puteți servi desertul cu lapte condensat sau dulceață.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1