Eclere cu cremă fiartă – cea mai simplă și delicioasă rețetă!

Vă prezentăm rețeta unui desert fascinant – pe cât de simplu, pe atât de delicios. Eclerul este un desert clasic, popular și delicios, care este pe placul tuturor, fiind potrivit pentru orice sărbătoare.

Răsfățați-vă persoanele dragi cu eclere de casă pufoase, umplute cu cremă fiartă. Este o prăjitură super delicioasă, în care toate ingredientele se completează perfect.

Ingrediente pentru aluat

-250 ml de lapte

-100 g de unt

-150 g de făină

-1 priză de sare

-4 ouă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru cremă

-400 ml de lapte

-2 gălbenușuri

-1.5 linguri de făină

-1.5 linguri de amidon

-80 g de zahăr

-vanilie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Turnați laptele într-o cratiță. Adăugați în cratiță untul și sarea. Puneți-o pe foc.

2. Când untul se va topi, adăugați treptat făina cernută, amestecând încontinuu. Luați cratița de pe foc.

3. Adaugați câte 1 ou, pe rând, mixând bine până la încorporarea acestuia. Nu adăugați următorul ou până ce primul nu este bine absorbit în aluat.

4. Umpleți cu aluat un sac de patiserie. Pe o tavă de copt unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie, formați eclere lunguiețe, de 10 cm fiecare. Păstrați o distanță de 5 cm între acestea.

5. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 180°C. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute. Nu deschideți ușa cuptorului în timpul coacerii.

6. Preparați crema: într-un vas termorezistent (pentru cuptorul cu microunde) bateți gălbenușurile cu zahărul și vanilia.

7. Adăugați la gălbenușuri laptele, făina cernută și amidonul. Amestecați până obțineți o masă omogenă.

8. Dați vasul la cuptorul cu microunde pentru 3-5 minute la regimul de putere maximă (durata variază în dependență de modelul cuptorului).

9. Atenție! După fiecare minut scoateți vasul din cuptor și amestecați crema cu ajutorul unui tel. De fiecare dată când scoateți crema și o amestecați veți observa ca se îngroașă. Dacă s-a îngroșat mai repede – după 3-4 minute, o scoateți și nu o mai puneți la cuptor.

Tăiați eclerele pe lungime și umpleți-le cu cremă.

Notă: La dorință, eclerele pot fi presărate cu zahăr pudră sau glazurate.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1