Eclere de casă cu cremă fiartă – delicioase de te lingi pe degete!

Vă prezentăm o rețetă de eclere delicioase de casă. Acesta este un desert cu o istorie bogată, ce de-a lungul timpului rămâne la fel de popular și la fel de iubit de toți. Din cele mai simple și accesibile ingrediente obțineți niște prăjituri de casă deosebit de delicioase, aromate și fragede, ce se topesc în gură. Bucurați-i pe cei dragi cu cel mai fin și delicat desert, ce-i va încânta pe toți.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-250 ml de lapte

-100 g de unt

-150 g de făină

-4 ouă

-1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-400 ml de lapte

-2 gălbenușuri

-1.5 lingură de făină

-1.5 lingură de amidon

-80 g de zahăr

-vanilie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Turnați laptele într-o cratiță. Adăugați untul și sarea. Puneți cratița pe foc și amestecați periodic, până untul se va topi.

2. Amestecând încontinuu, adăugați făina cernută. Obțineți o masă omogenă. Luați cratița de pe foc. Adăugați în aluat câte un ou, amestecând bine după fiecare. Obțineți un aluat omogen.

3. Turnați aluatul într-o pungă sau într-un pos de pânză cu duiuri. Ungeți o tavă de copt cu ulei sau tapetați-o cu hârtie și turnați pe aceasta aluatul, în fâșii cu lungimea de 10 cm. Păstrați o distanță de 5 cm între fâșiile de aluat.

4. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Nu deschideți cuptorul în timp ce aluatul se coace.

5. Pregătiți crema: frecați gălbenușurile cu zahărul și vanilia (într-un vas termorezistent). Turnați laptele și amestecați. Adăugați făina cernută și amidonul. Amestecați bine până obțineți o masă omogenă.

6. Dați crema la cuptorul cu microunde pentru 3-5 minute (la puterea maximă). Este important să scoateți crema peste fiecare 60 de secunde și s-o amestecați bine. Cu cât mai mult timp crema se va pregăti în cuptor, cu atât mai densă va fi.

7. Umpleți eclerele cu cremă. La dorință, decorați-le cu ciocolată topită la baia de aburi.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1