Eclere delicioase de casă – o rețetă ce vă asigură succesul!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o excelentă rețetă de eclere. Nemaipomenitele eclere de casă sunt umplute cu cremă fină și glazurate cu ciocolată – cele mai gustoase prăjituri din copilărie. Desertul se prepară foarte simplu, chiar fără bătăi de cap. Eclerele reprezintă un desert popular și delicios, care este pe placul tuturor. Răsfățați-vă familia dragă cu eclere de casă super gustoase.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT 

– 1 pahar de apă

– 1 priză de sare

– 125 g de unt

– 1 pahar de făină cernută

– 6 ouă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ  

– 0,5 l de lapte

– 1 pahar de zahăr

– 2 linguri pline de făină cernută

– 2 linguri de amidon

– 200 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ  

– 2 linguri de smântână

– 100 g de zahăr

– 50 g de unt

– 2 linguri pudră de cacao

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: turnați apa într-o cratiță, adăugați 1 priză de sare și untul. Puneți cratița pe foc și aduceți conținutul până la fierbere. Apoi, amestecând încontinuu, turnați făina cernută. Omogenizați compoziția și amestecând-o încontinuu fierbeți-o timp de 2-3 minute. Opriți focul. Lăsați compoziția puțin să se răcească (aproximativ 10-15 minute).

2. Puneți cratița pe suprafața de lucru și adăugați treptat câte un ou în compoziția rece. Omogenizați aluatul.

3. Ungeți tava de copt cu unt. Puneți aluatul într-un sac de patiserie. Turnați aluatul și formați eclerele pe porțiuni de mărimea dorită, direct în tavă.

4. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. În timpul coacerii nu deschideți ușa cuptorului. Scoateți tava din cuptor și lăsați eclerele să se răcească.

5. Pregătiți crema: turnați laptele într-o cratiță și puneți-o pe foc. Încălziți laptele, dar nu-l aduceți până la fierbere.

6. Combinați într-un vas aparte ouăle cu zahărul. Amestecați bine ingredientele, apoi adăugați făina și amidonul. Omogenizați compoziția.

7. Turnați compoziția omogenă, cu un jet subțire, în cratița cu laptele fierbinte, amestecând încontinuu, până crema se va îngroșa. Apoi adăugați untul și amestecați bine crema, până acesta se va topi complet. Opriți focul și lăsați crema să se răcească.

8. Pregătiți glazura: topiți untul într-o cratiță mică la foc mic, apoi adăugați smântâna, zahărul și pudra de cacao. Amestecați încontinuu, până veți omogeniza ingredientele. Opriți focul. Lăsați glazura să se răcească.

9. Faceți câte o tăietură mică în eclere și umpleți-le cu cremă, folosind sacul de patiserie.

10. Puneți eclerele pe un platou și acoperiți-le cu glazură. Serviți desertul apetisant alături de o cană cu ceai aromat sau o cafeluță.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1