A tăiat piersicile și le-a pus într-un vas de apă cu gheață – când am aflat de ce, m-am grăbit să fac la fel!

Piersicile sunt originare din China, unde piersicul era perceput a fi “pomul vieții”. În acest colț al Asiei, piersicile erau considerate simboluri ale unității și ale nemuririi. Istoria și legendele despre acest fruct merg chiar mai departe și vechii perși fac cunoscute aceste fructe și în Imperiul Roman, numindu-se “mărul persan”. Nu degeaba aceste fructe erau atât de apreciate și îndrăgite încă din cele mai vechi timpuri. Pe lângă gustul lor deosebit, piersicile oferă și o multitudine de beneficii pentru sănătate. În compoziția piersicilor intră nu mai puțin de 10 vitamine: A, C, E, K și alte 6 tipuri de vitamina B. La fel, piersicile conțin fibre și carbohidrați.

Congelarea fructelor și a legumelor este un proces mult mai simplu și rapid decât conservarea. De aceea, deseori, multe gospodine preferă congelarea, în scopul economisii timpului petrecut la bucătărie. Unele din cele mai populare și iubite fructe pe timp de vară sunt piersicile. Din piersici se prepară compot, dulceață sau gem. Însă, se poate de urmat o cale mai simplă și de a congela fructele, păstrând toate vitaminele, atât de necesare organismului în perioada rece a anului.

Cum să congelați corect piersicile?

как заморозить персики

Perfecte pentru congelare sunt piersicile bine coapte, dulci și cu aromă plăcută. Important este faptul ca acestea să fie tari. Iată câteva distincții a celor mai des întâlnite soiuri de piersic:

– Fructele pomilor ”de Kiev”, care de obicei se coc mai devreme, sunt foarte suculente și moi. Însă sâmburele se desparte foarte greu de miez. Dacă veți conserva astfel de fructe, acestea vor avea un gust puțin amar.

– Soiul ”de Jubileu” este considerat a fi cel mai bun pentru conservare. Fructele au un miez destul de dens, iar gustul este foarte intens.

– Soiul de piersic ”American” se deosebește prin faptul că fructele au un conținut ridicat de zahăr. De regulă, sâmburele se desprinde foarte ușor de miez.

Fructele pomilor ”Elberta” necesită a fi neapărat decojite înainte de congelare.

INGREDIENTE

– piersici

– apă

– gheață

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Puneți o cratiță cu apă la fiert. Pregătiți un vas cu apă rece (cu gheață).

2. Întretăiați puțin piersicile, în formă de X. Folosiți un cuțit cât mai bine ascuțit.

как легко заморозить персики

3. Adăugați fructele în cratița cu apă clocotită și lăsați-le pentru 30 de secunde. Scoateți-le din apa fierbinte și aranjați-le în bolul cu apă rece.

как очистить персики от кожицы

4. Decojiți fructele.

как снять кожицу с персиков

5. Tăiați piersicile felii.

дольки персика

6. Aranjați feliile pe o tavă, tapetată cu hârtie de copt. Păstrați o distanță între acestea.

как замораживать персики

7. Acoperiți fructele cu folie alimentară și dați-le la congelator peste noapte.

замороженные персики

8. Scoateți fructele din congelator și aranjați-le într-o caserolă de plastic cu capac.

персики на зиму

9. Întoarceți fructele la congelator. Folosiți-le pentru prepararea celor mai delicioase deserturi de casă.

замороженные персики для десерта

Notă: Decongelați fructele la temperatura camerei sau la frigider.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!