Éscalivada din ardei: cu cât stă mai mult, cu atât e mai gustoasă. Se prepară extrem de ușor!

“Éscalivada” este o mâncare tradițională catalană care se prepară din legume coapte: ardei grași roșii, vinete, ceapă sau cartofi. Astăzi vă propunem să încercați o gustare cu gust intens din ardei grași suculenți. Asezonați gustarea cu cimbru aromat, usturoi și ulei de măsline și veți obține o mâncare absolut delicioasă, cu gust aromat și picant, care poate fi servită cu pâine sau ca garnitură pentru multe bucate. Preparați neapărat această gustare savuroasă în sezonul cald.

INGREDIENTE 

-6 ardei grași

-6 căței de usturoi

-3 linguri de ulei de măsline

-cimbru proaspăt după gust

-sare și piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Puneți ardeii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, ungeți-i cu ulei de măsline și coaceți-i la 180 de grade timp de aproximativ 30 de minute până vor deveni moi.

2. Mutați ardeii într-un bol, acoperiți-i cu capac și lăsați-i să stea timp de 10 minute. Apoi îndepărtați coaja și cotorul cu semințe. Păstrați sucul lăsat de ardei.

3. Tăiați ardeii fâșii și puneți-i cu tot cu suc într-un bol. Adăugați usturoiul mărunțit și cimbrul tocat. Asezonați gustarea cu sare și piper, stropiți-o cu uleiul rămas și amestecați. Dați mâncarea la frigider pentru cel puțin 2 ore.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1